Wednesday, June 15, 2011

♥ ♥ bermulanya perjalanan ke ...

dengan nama ALLAH yang maha pemurah, lagi maha penyayang... segala puji pujian bagi ALLAH, pemelihara sekian alam... aku mulakan entry ini dgn lafaz bismillahhirahmanirahim....  bersyukur ke hadrat ilahi kerana memberi kesempatan utk melihat keindahan pencipta utk ke sian kalinya...sungguh aku kagum dgn ciptaanmu ya ALLAH... berdasarkan  entry ini.... ramai yg request utk bt entry pic yg no satu tu dulu...



sumpah aku tak edit okeh... mmg airnya biru menawan hati... mmg biru yg melampau ngalahkan awan... aku ni bukan pandai pun nak ngedit2 bagai... kalu resize gambar pandai la...mana taknya... kalu tak resize mau berjanggut nak upload pic...


sebelum memulakan slot percutian ni...eloklah kiranya aku nyatakan di mana lokasi gambar di atas... aku rasa korang sume pun dah biasa ke sini... aku je terkedek2 baru nak pegi... gambar ni bertempat di pulau redang... pada yg plan nak ke sini juga, aku akan kongsikan pakej dan itineray aku sepanjang berada di pulau. aku amik pakej dgn ocean island, next entry aku akan tunjuk tokey company ni... veri humble one...mula2 aku confuse dgn dia...cakap kelate pekat gile... igt kan melayu la. bila tgk nama kat name card dia baru tau dia chinese rupanya. tp kan rata2 chinese kat sini mmg pandai kecek kelate lor...


ok ni websitenya... click
atau ni fb nya click
013 9228332


baik punya promotion... siap no fon lagi ha... eh tak de nya aku nak mitak komisen ke apa eh...just nak share demi kesejahteraan dan keamanan sejagat. kenapa ocean island ??? sbb pakej ni sgt murah... sebelum decide nak ke sini aku da start gugel pakej2 murah nak ke pulau di pantai timur... rata2 harganya 1k plus2 utk couple... bagi aku yg kurang berkemampuan ni 1k tu agak mahal... tp nak pegi jugak. gugel punya gugel, luckyly aku jmpa  pakej ni thru fb je, dari situ baru booking. 1st time guna khidmat agency dlm hidup aku... spr yg aku cite kat en blog sebelum ni, hujung tahun lepas aku dah plan nak ke 'pulau pulau' di pantai timur, malangnya pulau pulau di pantai timur tutup bila hujung tahun... jadi tukar plan B dgn beli tiket ke Hong Kong... dan alhamdulilah...dgn keizinanNYA dapat juga pegi tahun ni... suker suker suker... aku berada di pulau selama



3D2N... pulau perhentian + redang dan lang tengah... 
sume include kecuali conservation fees = RM 5 per pax


cukup lah 3 hari je...susut tabung aku nanti ;) paham2 la harga2 kat pulau ni bkn murah... tp heaven !!! ni itinerary nya kopipes dari itinerary yg derang bg ke aku je



1st Day
( L & D )
 5a.m-3p.m
(flexible)
Meeting Point-Kuala Besut Jetty, Jerteh bus station or Kota Bharu Airport, Tanah Merah railway station.

Depart to Pulau Perhentian with speed boat (25 minutes journey)

Lunch & Check in

Briefing for snorkeling trip.

Learn to wear mask, life jacket & snorkeling at Turtle Beach
2.00p.m
Turtles watching at Mango Beach
2.30p.m
Snorkeling at  Perhentian Marine Park or Teluk KK
3.30p.m
Sharks watching at Shark Point
4.30p.m
Shower at Air Berani freshwater pool, with local fruit provided.
6.00p.m
Beach activities - Volleyball, Soccer, etc.
7.00p.m
Dinner & free at own leisure
2nd Day
( B , L  & BBQ )
8.00a.m
Breakfast
9.00a.m
Depart to Redang Long Beach (Mor Mor Char)
9.50a.m
Baby shark watching at Redang Long Beach
11.30a.m
Snorkeling at Redang Marine Park
1.00p.m
Lunch
2.30p.m
Depart (10 minutes) Pulau Lang Tengah & Snorkeling( Nemo finding)
3.30p.m
Shower at  Air Berani freshwater pool
6.00p.m
Beach activities -  Volleyball, Soccer, etc.
7.30p.m
Dinner-BBQ & free at own leisure
3rd Day
( B )
9.00a.m
Breakfast & free at own leisure
12.00p.m

Check out or you can take third day extra package.


 

lepas ni akan ada entry susulan tentang percutian ini...aku tandakan dgn ♥ ♥ so are you ready dear....





















































7 comments:

PUANSTOBERI said... BALAS

wahh..gud..gud..leh plan utk thn dpn. huhu.

Eka... sama design eh ngan Eka nyer swimming suit tu. akak tgk gak Eka nyer cam ada skirt2 tu.. tu akak kenan tu, skali design pun sama eh?
Hik hik.

Tkpe..nati akak beli,kita pakai sesama ek. Huhuhu :D

Daleela said... BALAS

Eka... cecepatlah haplod gambo.. xsabor nak tengok...

E K A said... BALAS

;)kekda...mmg sepeten je eka tgk...okeh babeh...pom pom girl pun okey jugak ;)


daleela : baik..nanti eka upload eh...ehehe

aDieyZa said... BALAS

xsabar nak tunggu full review dr eka.. semoga terus dimurahkan rezeki utk bercuti lagi yer dear!!!

ibnubaba_04 said... BALAS

cantik giler laut tu

Liza Razak said... BALAS

nk pegi jugak pulau redang tahun depan !!

eKa said... BALAS

zana : tq darling...

ibnubaba : sangat canti..bitu yg turqoise

liza : harus pergi !!!