Tuesday, June 21, 2011

♥ ♥ teluk KK & perhentian marine park

next station... boat man bawak gi sini... horey !!! 100 x like... excited sgt. byk gile ikan berwarna warni... coral dia super duper cantik... sbb ni kws taman laut kan... malangnya betri kamera lak dah nak kong... tinggal 1 bar je lagi. so en somi terpaksa snaping without flash. seb baik pantulan chy matahari byk membantu...cuaca sgt baik...sbb tu nampak biru je laut...1 tips aku nak share dgn korang... ini personal guide tu yg bg tau ... sbb kamera dia sama cap dgn aku...dia kata kalu nak amik gambar underwater...skali snap...off...skali snap off... jgn on doplohpat jam...tp kita ni kalu dah excited.susah nak kawal.setiap inci nak di'snap'nya. aku rasa betri abes sbb dok bt movie kot...en somi la ni... suka sgt dia record... nanti aku share kan video aku kene serang dgn ikan2 ni...tp tak pe la...aku suka dgn hasil tangkapan dia kali ni...tau tak sbb apa ... sbb dia dapat tangkap gambar nemo !!! gambar2 ni ditujukan utk ZANA. arap zana suker.ehehhe



 nampak tak cik nemo yg malu2 kucing tu....

 makin dekat, dekat dan dekat....


tetiba hangkut keluar geng ko


dan lagi....


 school fish pun banyak...


 cer teka...apa kebenda nya ni ??? geli kan... mmg byk la sea cucumber ni


siap derang amik nak bg pegang lagi...aku??? idok le.iiiyekkk...tgk air dia yg cam crystal



baik aku nyelam dgn en somi



last dari kami


dari pulau perhentian


next station...pastinya lebih mendebarkan... sbb misi mencari shark akan bermula. sori kualiti gambar kurang memberangsangkan. aku pun tak tau apa masalahnya...



9 comments:

PUANSTOBERI said... BALAS

eka..syioknya...
akak saja tak baca dari awal citer eka ni sbb nak simpan baca. kut tak mesti ternanti2 nak baca. hihi.

apa pun mmg enjoy lah eka.. bes je tgk.

E K A said... BALAS

o main simpan2 ae...igt kan kekda lupa eka dah ;)

aDieyZa said... BALAS

dear eka,

thank u so much utk semua gambar2 tu.. nak terkeluar biji mata zana tgk gambar tu.. cantik sesgt!!!! serius zana happy sgt tgk gmbr2 tu.. x dpt pergi sana, dpt tgk gmbr pun dah suka sgt2!!!

eka, betul2 comel nemo tu.. geram jer zana tgk.. rasa nak gie cr nemo tu nak gie bela.. hihihi..

eka, thanks sgt2 sebab tunjukkan gambar yg cantik2!!!

E K A said... BALAS

ehehhee...ala zana gambar ni beysa2 je...nanti ajak en hubby pegi...nampak real lagi best.ke dia tak suka pulau...eka pun cam nak bawa balik je nemo tu.tp nya ligat nak mam***tak dapat nak cekup...si beach boy tu cekup guna baju je dpt

YuNyLoveSYou said... BALAS

cantiknya cantiknya cantiknyaaa...........

E K A said... BALAS

yunny : sangggggggggggaaat cantik...tp tak leh lawan vacation yunny baru2ni...obersea lagi...amazing lak tu...bila la eka dpt g sana agaknya

rDnA said... BALAS

Cantikkkkkknyer eka...subhanallah..cantik ciptaan Allah..siap ada nemo lg.silap x order satu kt eka boleh buh kt akuarium

E K A said... BALAS

hah tu la dina...tak pesan awai2.ececey..kalu pesan pun mcm dpt bok balik.nak cekup sket punya susah.ligat

InaAchik said... BALAS

sumpah cantik giler gambar terumbu karang hidup tu...