Saturday, June 25, 2011

♥ ♥shark point @ perhentian

ni adalah point terakhir utk hari pertama di pulau perhentian.... tak tau nape aku tak de perasaan takut langsung... bila nak tgk shark ni. geng yg se'group' dgn kitorang sampai tanak turun... takut punya pasal...aku rasa, mebe sbb aku dah baca kat forum, yg shark kat perhentian tak mkn org...shark ni jenis yg vegeterian... kalu dia jenis yg ngap org watpe la derang buka utk public. ni pengalaman pertama aku snorkeling dgn ikan2 besar.masa gi pulau kat sabah dulu tak de pula jumpa baby shark... masa mula2 terjun tu... dalam 10 minit pertama, mmg tak nampak shark.


masa ni aku tgh mencari shark.sekor pun tak nampak



yg ada ikan2 kecil je....sekali personal guide tunjuk signal ke satu arah... humagaih !!! terperanjat aku...sama besar dgn en somi kot...kata baby shark... baby apa kalu cenggini... takut aku...bayangkan ae... ada 4 ekor shark dok berlegar2 di dasar... mmg dia tak pedulikan kitorang...tp cara dia berenang seolah2 mencari mangsa, mcm dlm tv tu... sesekali dia dtg dekat...aku tarik en somi.takut weh...buatnya shark ni tetiba mereng dahaga kan darah manusia...tak ke naya....tak pasal2 jadi arwah...dah la masa snorkel tak sempat mitak maaf dr mama n abah
















 yang aku frustnya...betri kamera time ni dah nazak gile...so tak sempat nak dukung shark tu...kalu tak leh tayang kat sini... bwerkkkk... sila jgn percaya dia dtg dekat je pun aku dah nak lari...nak dukung kunun...lama juga kat shark point ni...sampai dalam hati timbul rasa...ei bila la nak balik ni.... ha tau takut. yg si shark tu pulak mmg tak berganjak...dok berlegar2 dalam bentuk bulatan 4-4 ekor....pastu ada ikan apa tah... kecik... dok ikut dia juga...kesimpulannya... hari pertama di perhentian, aku sgt berpuas hati....penuh dgn aktiviti snorkeling...exciting sgt...macam2 ikan aku jumpa...






dengan tamatnya entry ini, maka tamatlah sudah penjelajahan  ke dasar laut di pulau perhentian... esoknya kitorang akan start snorkel di pulau redang....wink wink... igt kan nak upload video di dasar laut... tp disebabkam kamera ni full HD, bila buka dlm lappy sgt la tidak cantik....nak tanya...camne nak convert video full HD ni ah...nak masuk lam muvie maker pun tak dpt... tp kalu main kat LCD n kamera, cantik bangat...

10 comments:

su su said... BALAS

tak sempat kim salam kat shark tu eka

E K A said... BALAS

alor...su tak cakap awal2 ;)

alinac lover said... BALAS

oh best nya!!! :)

eka..da oke da haa..xde malware..dpt baca entry dgn selamat :)

E K A said... BALAS

sumpah..rasa sangat terhutang budi dengan yong...tq bagi tau pasal malware ni.....

aDieyZa said... BALAS

shark kat situ vegeterian eh? xtaulah pulak zana ada vegeterian's shark.. hihihi..

*Miss Syahnia* said... BALAS

bestnya snorklling dear..
tak sbr nk tggu thn depan ni..hihi

CikPuan Fara said... BALAS

wahhh seronoknya snorkeling.. saya blom ada kesempatan nk cuba.. yg best ada shark lak tu.. best3 :)

E K A said... BALAS

tu la zana...eka pun tak tau sebelum ni...utk shark malaysia je kot


ain : sabar ye tunggu thn dpn.tehehehe


fara :u shoul go ma dear...skali pun ckp je....kita akan rasa 1 perasaan yg luar biasa bila dpt lihat keindahan di dasar laut

@xiM said... BALAS

saya tak jumpa shark dekat macam ni..:)

E K A said... BALAS

actually tak la dekat mana pun axim.jauh saya zoom je tu...ada setengah instructor yg gi snap.kitorang mana berani....tatut