Sunday, June 19, 2011

♥ ♥snorkelling @ perhentian

wah... giat pulak aku update blog ye...ni maknanya cik mood dalam kondisi yg memberansangkan...ni sambungan previous entry...lebih kurang setengah jam dilambung ombak, kitorang pun sampai ke tempat yg menjadi sebutan ramai tu.... makanan sudah tersedia... like 100 x sebab service baik punya tu aku berani suggest agent yg aku pakey ni!!! makanan sedap gile... sume fresh2.... disebabkan terlampau lapar, so tak sempat amik gambar makanan yg disajikan... pas perut konyang, rehat jap, pukul 2 baru start aktiviti... yeay.... utk 1st trip ni mama dgn abah tak ikut...derang nak jalan2 sekitar pulau jerk.




siap tukar uniform dah, kalu tak silap ni depan flora bay... dekat juga dgn resort aku


ni gambar aku yg putih berseri sebelum bertukar menjadi hitam




nak kene tunggu berbulan juga kot utk kembali ke wajah asal


im love in it... gambar ni en somi snap cara manual.aku suka.nampak awan biru gilak


gambar2 di atas ni semua di teluk dalam @ perhentian...sempat snapping sementara tunggu boat sampai...yeehaaa....rasa cam kat hawaiiiii...gambar di bawah ni pulak kat...




:::: TURTLE BEACH ::::

on da way nak ke turtle beach



dekat 5 point gak boat man tu bawa snorkelling arini



firstly derang briefing serba sedikit dulu, disebabkan aku dah ada pengalaman snorkeling,




 so aku diberi kebenaran utk teruskan aktiviti snorkeling. kira maju sket dari budak2 belakang tu ;)



pada korang yg 1st time snorkeling, elok la amik pakej yg include sekali dgn personal guide. bukan apa... byk infomas yg dia bg masa briefing nanti...cam aku dulu masa gi pulau manukan, pandai2 sendiri je... patut la air suka masuk ikut google.upanya aku tak ketatkan...bila tak ketat air mmg masuk ikut gugel. bila jadi cenggini mesti nak kene buang air yg bertakung kws hidung... skang baru aku tau...dan satu tips aku nak bg...jgn pakai tudung yg ada awning cam aku ni... seeloknya pakai yg melekap terus ke dahi cam swimmer tu...so dat, tak kan ada ruang udara di antara muka dgn gugel...okeh... err...paham ke... kalu tak phm tgk tudung yg aku pakai masa gi redang esok



en somi yg semangat gila nak snorkel


yg baju putih tu la our personal guide...dia tgh ajar 'murid baru'


aku??? dah master dah...eceh... eksen...takmo berpaut kat pelampung tu kunun




tgk apa jadi jap gi... tunggu next entry keh...tu la sombong lagi...padan muka...next entry juga akan aku share gambar underwater...so bersediakah korang nak tgk jerung, nemo, parrot fish n many more...cupppp !!!! masa aku snorkeling itu hari...aku ada nampak 1 keratan tulis


SNORKELING LIKE SEX
THE FIRST TIME TOU TRY
YOU ARE NERVOUS
BUT ITS STILL THE BEST YOU VE EVER TRIED
THE MORE YOU DO IT
THE BETTER IT GETS
AS YOU DO IT WITH MORE PEOPLE
YOU LEARN NEW TECHNIQUES
WITH EXPERIENCE YOU CAN DO
IT LONGER AND DEEPER


wah kenyataan berani matiii...last forever di blog ni.larik !!!!!!


pesanan penaja : jgn pelik sekiranya, selepas entry ni tuan tanah asyik pakai baju yg sama je...abes tu...swimming suit 1 ni je yang ada...harap maklum ;)


11 comments:

su su said... BALAS

like..like..like....
warna pantai tu buat su nak kesana nie

E K A said... BALAS

tu la su...rasa cam nak dok sana jerk

aDieyZa said... BALAS

semua gambar adalah super duper cantik!!!! sangat teruja bila baca entry ni.. hihihi..

eka, zana x pernah snorkeling.. huhuhu..

E K A said... BALAS

Hehehe...tq zana..takpe..nanti ajak en somi pegi taw...

harzharun said... BALAS

blogger yg byk bjalan2 adalah........EKA!..hehe...

sonok bc cite jln2 u neh,..

E K A said... BALAS

ala harz...berjalan2 pun tmpt yg org dah pegi...dah tua2 ni baru nak berjalan...percutian budget sajork

Wiyah said... BALAS

wow besnye bercuti ke pulau...tapi time musim panas ni mmg sun burn la kalo ke sana ;-)

E K A said... BALAS

ha tu la wiyah...cer thk tgk eka dalam entry sebelum ni...huduh benau

eMMe said... BALAS

i love beach, love snorkeling very much! lame tak gi beach la...tgk p.perhentian, mmg memanggil manggil daku ke sana!

*Miss Syahnia* said... BALAS

akhirnya akk p pulau phntian yea
macam best je..

ain ingt thn dpn nk ke pulau redang tp tgk akk p phntian cam mnarik je..

konpius da..hihi

InaAchik said... BALAS

hhahahaa... mmg statement berani mati! nak ciplak letak kat status fesbuk tau! :p