Thursday, June 16, 2011

♥ ♥ jeti kuala besut :::

ini sambungan entry lepas...
tak lama lepas park kete... ada sorang pakcik perkenalkan yg dia tu 1 of ocean island staff. dia dtg nak amik kami utk ke jeti k.besut...beg2 sume dia yang angkat masuk dlm troli....troli bapak besar gila.


pastu kami pun mula bergerak ke jeti.dekat saja




tak sampai 10 minit sampai la jeti k.besut


penuh dgn bot



kat sini mmg crowded gila...kata musim cuti sekolah kan....mmg ramai gile umat manusia... sampai sana, aku kene tunggu dalam 30 minit gak tuk bayar conservation fees RM 5 per pax yg ni je  tak  include dalam pakej...... tu pun mr wee yg setle kan... sementara tu sempat lagi la dok bergedix santai di kws jeti



minah senget panggilan mama pada aku bergambar secara solo



tetiba berduet pulak


 abah nak bergambar dgn mama tp dikacau oleh aku

 dan juga menantunya

 ok la...surrender... meh anakanda amik kan ye


suka jelingan maut abah time ni... handsome sgt ;) bila dah puas posing bot pun sampai... mama dah start gabra... oh mama mmg begitu...masa 4 thn lepas naik cable car kat langkawi pun dia takut...terkumat kamit mulut baca doa...dia risau dan sgt suka pikir bukan2...masa mula2 aku ajak gi pulau pun dia tanya aku tak takut tsunami ke...tp aku ni degil.nak pegi jugak



mama takut2 masa ni.sbb bot terumbang ambing ;)


pas pakaikan mama life jacket, turn aku lak ketatkan life jacket sendiri


bot punya la laju. rasa cam bergegar abes sume organ dalaman...dari jeti ke p.perhentian lebih kurang 30 minit gitu je... waktu ni mata aku tak henti2 dari perhatikan mama...risau weh...setiap minit aku tanya... mama ok ke, mama ok ke...tehehhe... tapi bila dah tgk muka dia camni...



 lega sket... aku bukan apa... takut mabuk laut je...abah?? tak abes2 amik gambar mama


mama mmg hebat... steady je. tak de pun nak muntah ke apa...


waktu ni aku tak risau dah...mama dgn abah nampak happy gila...aku pun suka... sbb aku leh berfoto gedix dgn en somi. ahahhaha...jahat jahat....



 pak polisi ada kat belakang

 dok panggil nama sorang2

kami pulak boleh dok bergambar lagi

 snap jgn tak snap... masa ni bot laju gila bangang

 sampai nak tercabut topi aku tu


 tu pasal terpaksa pegang doplohpat jam


 peace !!!

  time ni aku mmg jakun gila.tgk air dia yg clear tuh...



next entry...gambar2 sekitar pulau perhentian...tungguuuu...



4 comments:

HonEyBuNNy said... BALAS

sweetnya sis....suka tgk warna hijau...lemboot ja kaler...

xsabar nak tgk gambar2 d pulau perhentian lak...huawwa

E K A said... BALAS

;) me tooooo...nnak tgk p.perhentian ye...anti kita upload ye...

aDieyZa said... BALAS

semua gambar cantik!! eka makin cute!! comel sgt..

E K A said... BALAS

eheheh : tq zana...topi tu je yg cute sbenarnya