Monday, June 20, 2011

♥ ♥ tiga ruang @ perhentian

kalu picture2 sebelum ni, aku dah longgokan gambar2 di darat... skang aku nak bawa en blog menyelam ke dasar laut...jommmm

 

cer teka...sapa budak 2 org ni


 ehehehe... kami la...pencinta dasar laut. huduh benau muka aku pakai gugel
 
gugel tu besar dari muka aku...harap maklum...kalu gugel ni ada size s mmg aku dah amik dah...sedangkan life jacket pun aku pakai yg kanak2 punya...baru fit dgn aku...agaggaga...ok... gambar2 di atas ni masih lagi di turtle beach... memula snorkeling kat sini dalam hati...ek eleh...tak kan camni je... coral pun cam nak mati dah je...tak cantik pun... ikan pun tak byk...setakat tiger fish jek. aku nak main dgn cik nemo, tak pun bagi la parrot fish ke, trigger fish ke... itu lah masalahnya bila dah penah snorkel kat tmpt yg cantik gile..so dia mengharapkan yg lebih. sedikit ralat la di situ... tak lama pastu si boat man panggil utk ke point seterusnya... lagi la dok menyumpah. dalam bot mmg dok buat comparison je la dgn en somi...point seterusnya adalah di 



TIGA RUANG



sampai je kat sini... sejuk sket hati...aku suka... agent bekalkan setiap org dgn sebungkus roti...abes aku jamu ikan2 tu... tp ada yg jual mahal. kenyang agaknya. abes kalu sorang hidangkan dia sebuku roti...ni bape ratus org dok hadap dia. coral pun cecantik... ikan pun byk. nampak je dari ats boat tuh...





masa kat sini juga... banyak gile boat bawa pelancong n some time derang macam 'merempit' lawan sesama boat... bezanya kalu kat darat naik motor. kat sini merempit dgn boat...siap bt aksi lagak ngeri lagi... palancong pun ramai... sampai kekadang terlanggar montot dah... actually byk gambar yg di snap, tp sumenya tak menjadi...sbb 1st time pakai underwater camera... en somi tak dapat stabilkan badan...naknya bila kene hentam dgn ombak...seb baik byk gambar2 kami di snap oleh our personal guide. termasuk lah gambar di atas...aku ??? mmg tak pgg lgsg la kamera...en somi je dok pgg... to snap here n  snap there.



hai ikan2...nama saya eka... nama kita seakan sama la... ;)


aku kagum dgn en somi


nafas dia tahan lama.tayah pakai alat tu pun takpe


aku cuba utk tahan macam dia.tapi fail


school fish ... jalan ramai2 nak gi mana tu


ni ikan apa tah...cam selangat je rupanya


bagi je roti



abes la kene serbu


tunggu si nemo tak jugak muncul


benda ni byk ah...apa benda ni ar??? ramai sgt tanya aku, aku sendiri pun tak tau


banyak lg objek2 yg sempat di snap.tapi tunggu next entry pulak keh...apakah pencarian nemo akan berakhir bila ke next point



6 comments:

aDieyZa said... BALAS

ya Allah, cantiknya gambar2 kat dasar laut tu.. kagum betul zana.. serius cantik eka.. terbeliak biji mata ni tengok.. jakun sebab x pernah snorkeling.. hahahaha

E K A said... BALAS

memang pun zana...eka yg berkali2 snorkel pun tak puas2 tgk gambar....naknya video lagi best

Lady Mira said... BALAS

eka guna underwater camera ker or guna casing dia?

E K A said... BALAS

a'a eka guna underwater camera... ;) tu tak bape cantik.kalu beli casing utk dslr lagi suoerb kot

Lady Mira said... BALAS

oh... ok la... cantik gak ni. tapi if nk beli underwater casing utk dslr...mau beribu :p

E K A said... BALAS

ha...tu la...lagi pun...eka tak bape yakin la tgk casing dslr...bt nya air dapat bolos....ke slr tu...nanges......