Sunday, June 19, 2011

♥ ♥ pulau perhentian nan indah

Pulau Perhentian sebuah lokasi yang menjanjikan 1,001 kepuasan berdasarkan nikmat alam semula jadi yang kekal terpelihara.pulau perhentian dikatakan tempat perhentian nelayan ketika dilanda ribut atau ombak besar satu masa dulu. ia terbahagi kepada dua. kata org perhentian kecil lebih happening... so aku stay perhentian besar, supaya mama abah dapat rasa ketenangan di malam hari... mengikut cerita orang dulu2, pulau perhentian pernah dihuni oleh seekor naga... naga tersebut dikatakan mati kerana lawan dgn sekor lagi naga yg hendak menenggelamkan pulau perhentian. siap ada tinggal jejak lagi .detail kat sini


amik dari sini


setelah 30-40 min dilambung ombak, dari jauh  baru lah nampak pulau perhentian


 mmg crystal clear water


see...... indah sungguh ciptaanMU ya ALLAH. syukran


gambar ni di snap dari atas boat


berdekatan dgn coral view...superb cantik


next time kalu ada rezeki nak stay area sini lak...


nampak je perhentian kecil dari sini...


dan ini gambar di teluk dalam, di mana tmpt aku tinggal selama 3 hari


cantik kan...walaupun ni second time aku ke pulau2 yang diwartakan sbg pulau tercantik, aku tetap kagum dgn kebiruan airnya.... mama dgn abh pun tak putus2 cakap, cantiknya air laut dia... nampak sampai ke dasar laut... derang mmg teruja giler. mana taknya, 1st time aku bawa mama abah gi tempat2 cenggini... kat png mana nak cari air yg clear cam crystal ni kan. dgn pasir yg putih gebu ni



bersama menantu kesayangan


ok next entry leh tgk 2 laki bini semangat dok bersnorkeling


6 comments:

Mrs Azhar said... BALAS

bestnye eka.. teringin jugk nak pegi. insyaAllah satu hari nnt..

YuNyLoveSYou said... BALAS

bestnya dear.. nak pegi jugak kat sini.. hubby dok ajak tapi masa ja takda..... mmg takda jodoh nak pi pulau perhentian lagi agaknya.. ehehe

aDieyZa said... BALAS

bestnyer!!! superb cantik la tmpt tu..

E K A said... BALAS

mrs azhar : sokong...seswai utk hanimun

yunny : eka pun dah lama nak pegi tapi asyik terpaksa gagal.tu thn ni nekad gile...no matter wat, nak pegi juga

zana : kan zana kan...

HonEyBuNNy said... BALAS

seronok tengok gambar2 sana..

cantik la...

nanti nak honeymon kat sana la...heheh

E K A said... BALAS

ehehe...boleh sgt...sesuai utk memadu asmara