Thursday, June 23, 2011

♥ ♥ turtle watching at perhentian

sebelum aku ke pulau perhentian, ramai yg cakap... kalau beruntung dpt la tgk turtle ni...tapi alhamdulilah, dgn keizinanNYA, aku sempat jumpa... besar giler... tu pun kejap je dia dah lari...boat man pun cam tau2 je lokasi penyu tu...en somi kata, derang ada GPS utk kesan turtle tu dok mana. personal guide tu dah pesan, ikut saya... spy dpt tgk penyu tu












terjun je dari boat... aku dah nampak cik penyu... besarrrrrrr gilerrrrrrrrrrrrr !!!!!!! kusyuk makan plankton agaknya... mula2 dia tak sedar kehadiran  kami ... pastu nampak je kami terus dia rasa cam terganggu... sempat juga aku 'seiring sejalan' dgn dia...sama2 berenang.... tp tak sempat snap picture... ye la da best moment camni slalu aje terlepas... *frust* tak lama pastu, dia semakin laju.tak larat kejar.... laju oh dia berenang. kejap je hilang dari pandangan mata... kat sini berenti tak lama... pas cik penyu hilang dari pandangan mata, kitorang terus ke shark point...hmmmm seram tak dengar !!! shark nispesis 'friendly' gila. langsung tak hiraukan manusia... ke ko sedang mencari mangsa???



10 comments:

Mrs Azhar said... BALAS

owhh bestnye owhh!! jeles lg!

E K A said... BALAS

owh jgn la jeles wani... kamu boleh pegi tmpt yg lebih best dari ini :)

eMMe said... BALAS

camera mahal tu, leh snap dlm air fuh!!!!

su su said... BALAS

macam eka dok dalam aquaria dah si penyu tu...best,,best...

qaseh johanna said... BALAS

xsabar nk tgk gambo kt shark point..
sila upload skang..! =)

aDieyZa said... BALAS

penyu tu malu2 eh.. sbb tu agaknya bila penyu tu nampak eka terus penyu tu berenang laju2.. hihihi

E K A said... BALAS

emme : mana ada mahal la...camera cap ayam je tu...kalu guna dslr lagi cantik


susu : tu le pasal...


qaseh : baik puan ;)

zana : sgt pemalu dia tuh

InaAchik said... BALAS

kamu mmg sgt beruntung. leh tgk shark... leh tgk penyu! kagum2!!!

@xiM said... BALAS

best kan leh tengok penyu!!!

E K A said... BALAS

sgt best...tp tak sempat la nak sentuh cengkerangnya