Thursday, August 5, 2010

ANNIVERSARY CONTEST BY MASLINA MANSOR

actually aku dapat contest ni dari emme . niat di hati nak tgk present kawen yg dia dapat je... ( bestnya emme, still dapat hadiah...arap2 anniversary yg pertama nanti ada la org bg kat eka jugak..hehehhe) sekali tertarik dgn contest yg dia bt. ini merupakan contest ke 2 yg aku join...tak reti aku contest2 ni. tp kali ni, tgk cam best je. so aku dgn rela hati, men'join' kan diri.... lg pun contest ni berkaitan anniversary. almaklumla, aku pun nak sambut monthsary yg ke 8...owh sudah 8 bulan jadi isteri org rupanya. kejap betul masa berlalu. ngengada kan baru 8 bulan dah nak kecoh, lain la pn maslina ni dah 2 thn kawen, mmg patut raikan.  neway, happy anniversary yg ke 2 utk pn maslina. semoga hubungan kalian diberkati + dimurahkan rezeki :)


...........('__________')...........


dah namanya contest kan, ada la task nya...sapa nak bg korang hadiah sesenang camtu je. ok, jom tgk apa yang perlu korang buat...?


1- Copy image ni



done !!! 


2-Uploadkan gambar korang dan pasangan korang. Yang dah kahwin, gambar isteri/suami. Yang bercouple. Girlfriend/boyfriend. Yang takdak pasangan, guna gambar parents korang...


kami dah kawen tau !!!


 ha...ni buktinya :)



3-Ceritakan pasal pasangan korang
hm...en suami merupakan anak kelahiran pahang. dia muda 9 bulan dari aku. aku dah lahir dia baru nak bentuk zigot kot. hehhe...maknanya aku ni kakak dia la...eh tak leh jadi ni ... nanti kene panggil adik pulak. tak besh... no matter wat aku mmg syg sgt2 kat dia... selalu je mengalah dgn aku... so far, en suami tak penah marah2 + tinggikan suara kat aku... very sensitive sbb kalu tgk cite sedih, dia pun akan turut sedih jugak... (itu sbb dia tak suka tgk cite melayu yg touching2. kalu tgk cite omputih, dia tak phm...so tak la rasa sedih sgt~ni en suami yg kata taw) selama pemerhatian aku, ada beberapa persamaan antara kami dua iaitu manja + penakut...ya en suami sgt manja orangnya...i loike...meow meow....







4-Hadiah yang pernah diberi kepada pasangan
memandangkan perkenalan kami baru je (kenal2 terus kawen, bercinta lepas bertunang) so tak banyak hadiah yg aku bg kat dia. 1st time sambut beday bersama, adalah hari pertunangan kitorang. dia ckp itu adalah hadiah paling bermakna, dalam hidupnya. dia ckp ae... tp ok apa, byk tu hadiah hantaran aku bg kat dia, walaupun not enough preparation... sbb last minute decision, sebelum ni tak accept pun proposal dia, once oku ckp 'on' terus book anta rombongan....ekekeke. klakar.. kali kedua sambut beday bersama (dah jd isteri) aku bg seluar slack dgn kemeja





5- Ayat paling " Jiwang Karat " korang pernah luahkan pada pasangan. (Ayat  "I LOVE YOU " tak dikira, dah biasa sangat)
ala...baru nak ckp i love u, tp tak diambil kira pulak. actually aku bukan la dalam kategori jiwang karat, tp setakat wish i love u tiap2 ari ada la, sblm tido, sblm g skolah, sblm letak fon, sblm bt apa2 je la...
cuma sekali je kot dalam hidup, masa 1st time solat jemaah dgn en suami, masa nak salam cium tgn dia tu, syahdu giler... tak tau la camne mulut ni gatal, boley pulak tercakap, " abang, thanx for choosing me as ur wife,  thank you for being the greatest man on this earth, and I thank God for giving you to me such a wonderful husband.  maybe u are not the 1st 1 come into my life, but i swear u are the last one till my death.  i really need u, i would never ever ever be apart " (kasi kecik sket font tu...malu ai) dan selepas tu berlaku la drama sebabak antara suami isteri



6-Aku nak bagi hadiah kat hubby, cadangkan 3 hadiah apa yang sesuai...( Jangan murah mahal sangat )

 ::: handphone baru maybe ~ tp depends la. apa yg hasben akak suka.kalu boley benda yg dia pakai hari2 lg best
::: couple ring ~ as a symbolic cinta korang
::: honeymoon ~ utk mengimbau detik2 manis korang


7- Tinggalkan URL entry korang disini



5 comments:

Lina Rahim said... BALAS

wah..kita sama la Eka, baru 8 bulan jadi bini orang..semalam ulang bulan ke 8..hihi..

eMMe said... BALAS

cewah..dasattt....persaingan hebat nih..huhuhu...kalo EKA menang, me nak pinjam MP3 tau..hahahaha..gud luck 2u...

E K A said... BALAS

lina : happy monthsary tuk awk jugak ye
emme : ye ... nanti kita kongsi ye..sebulan saya, sebulan awk...ececey...lom tau lg sapa pemenangnya.arap2 dapat la

maslinamansor said... BALAS

Thanks sebab join contest nie...

p/s:cantik header...

Iena said... BALAS

nok, mak join jugak! nak bersaing secara sht ngan ko! hehheheee