Sunday, August 29, 2010

apa kata survey

nak minta pendapat n jasa baik korang
bole tak???
okeyh,korang yang budiman...
ada tak 
korang, adik beradik, sapa2 je 
yang pakai camera waterproof ni
ok tak ha???
kalu kat semenanjung berapa harganya
kat sini 1.5k++ tp kalu sape ada info kat semenanjung lbh murah
aku akan beli masa balik kg nanti
ok
soal beli no 2
aku tak kisah sgt ttg harganya eh kisah jugak la
tp skarang aku nak tau pendapat ok tak kualitinya
takut cpt rosak je




 
Sony DSC-TX5



tau tak kenapa tiba2 berhasrat nak beli benda alah ni
sbb aku dah bosan dgn DSLR
aci tak ???
DSLR mmg la byk advantage...tersangat la clear
function dia pun superb la best kan
tp 
bg aku yang jenis jalan nak bawa diri je
tanak bawa apa2 beban
tanak ngendong ke sana ke mari
susah la sikit
sbb DSLR ni besar sket compare to digital cam
lom masuk dgn tripodnya lg
masa g sabah ritu pun pakai hp kamera aku je byk
sebab susah nak bawa berjalan
camne ae...
apa korang rasa perlukah aku membazir
ala... bukan membazir kot :)
nanti kalu nak snorkeling
mana boley bawa DSLR berenang sekali
rosak nanti, syg o


antara ciri2 yg membuatkan aku terbekenan sgt kat si waterproof ni adalah
of course la kaler nya...merah pink gitu
waterproof upto a depth of 10 feet 
shock proof upto a height of 5 feet
10.2 megapixels CMOS image sensor



please2 korang, bg opinion...

10 comments:

ashu said... BALAS

puan eka, hubby org ckp kameranyer ok.kalo bli brand sony gmbrnyer cntik.lens nyer pon bgus..
selain dr tue kalo bli kamera panasonic lumix pon ok gak mbr dier cntek...tpi xleh msuk air la.den kalo bli kamera da lens brand carl zeis mmg konfem gmbr akn cntek..

(hubby org ckp kalo nk bli kamera bli yng panasonic lumix ngn sony.kalo yng laen2 tue gmbrnyer xcntek.biasa2 jer..)

E K A said... BALAS

ashu panasonic pun ada waterproof ae.sini tak byk choice la.yg eka nampak kat sini olympus dgn sony je yg waterproff.tp hati lbh bekenan dgn si sony,sbb warna n cute aja.slim lak tu.
nampaknya balik smenanjung kene servey lain nak cari jenama carl zeis.1st time dgr cap tu.aci tak.jakun tol eka ni.dah tu abah ckp kat sana sony tu 1499.belom ditawar lg.sabar je nak blk kg ni

eMMe said... BALAS

bak pinjam DSLR la EKA, hehehehee....

*luv Syahnia* said... BALAS

kak slalunya harga kat cini
lagi murh dari sbh/srawak..
beli kat kg je..
yg pnting pandai tawar mnawar

ain pun baru beli kmera olympus tp bkn wtrproof
tokey kedai tu lngsung takmau bg tawar
ha sadis..

ashu said... BALAS

org xpasti la panasonic da x yng waterproof..tpi cber la survey bila blik kpong nnti.eehh, mkcik tipu la tue xpnh dgr carl zeis..wak kn guner enset n95..cber tgk kt kamera blkng tue..msti dier da tulis. :p
kalo kamera da brand carl zeis ngan lumix..mmg cntek gmbrnyer..org nasihtkn kalo nk bli kamera bli la brand sony or panasonic lumix..yng brand2 laen gmbrnyer xcntek sgt..hehehe..

E K A said... BALAS

ha'a la ashu...baru eka perasan ada tulis carl zeiss kat bulat tu.see...nampak sgt tak penah amik tau.haisyy...tu la tngu balik kg baru nak servey.thanx for ur opinion.

E K A said... BALAS

emme : nak DSLR ye...nanti eka bg form ae...
ain : nak kena servey kat sana gak.arap2 murah la sket

LanaBusyBee said... BALAS

a'a betoi kata ashu tu, masa ruby nk beli camera dulu ramai yg suggestkan sony n lumix saja...dan ruby dah tangkap satu sony ,tgk entry ni yer, jgn jelez eka, ianya kaler pink hehehe http://lanabusybee.blogspot.com/2010/05/sony-cybershot-w380.html..dan gambar2nya mmg la sgt puas hati...

E K A said... BALAS

ye ke ruby.jap try buka dulu.tp kaler pink tu benar2membuatkan eka jeles

jihan musfirah musa said... BALAS

saya pon beli camera yg samer utk letak kt hantaran ti hihihi...tapi masa beli hari tu memang promoter tu ckp kiter mst nak camera yang senang di bawa kemana2 msk dlm handbag jer...walaupon kiter dh der cam dslr yg besar kedabak tu hehehe...;p