Thursday, August 26, 2010

friendly award

 cute je kan


1st ly, nak ucapkan mekacih byk2 pada emme (yg tak jemu2 komen kat sini.sgt2 hargai ) n nita (si isteri yg sgt rajin memasak,bak cikit kuey sarang semut tu)...muahxxx.syg kamu....sbb bagi award ni. terharunya rasa...hehehe... friendly ke eka ni... rasa cam tak layak je terima title tuh. sbb kdg2 kalu sibuk sgt...eka tak sempat nak ziarah kawan2 sekalian. sori taw....bukan tanak menjengah. tp sbb faktor bebanan keje yg amat sgt. naknya UPSR yg akn menjelang tiba tak lama lg... perlu menyemak buku yg belambak2. nak identify students weakness lg. bukan saja buku...check latihan zoom A dorang through internet. hoho lot of work need to do...eka...jgn ngeluh ye...tp serius zaman kita dulu tak de pun gitu kan. haissshhhyy...mcm2 usaha kerajaan bt...direct to the point tak mau ngomel manyak2.kita jawab je soalan kat bawah ni

1) Nyatakan 7 makanan/minuman kegemaran anda sewaktu berbuke puasa/sahur..
Makanan Berbuka :-


1. Nasi berani beriani (paling koman pon nasi wajib ada. jawapan ni sama cam emme.kalu tak, merangkak eka turun naik kelas)
2. Desert / puding / cake ~  penting ye utk menaikkan lemak2 di badan ( pastu bising kat en suami nampak part2 tertentu yg dah makin menonjol.dush dush dush)
3. Nasi ayam yg diletakkan thousand island
4. Murtabak
5. Apom balik
6. Cendol
7. Cocktail
8. Air masak (aci tak???dalam soalan minta 7 je kan)
9. Kurma ( en suami suruh mkn kurma dulu sebelum minum air)


p/s : bt pengetahuan, sepanjang puasa item 4, 5 ,6 tu lom penah dirasai lg sepanjang berpuasa.based on experience itu la feveret aku. harap2 balik kampung dapat la rasa. nak mkn puas2.kan aku ada masa sminggu gak utk berpuasa di kg. 1 lg, kegemaran di atas sgt sukar ditemui di sini yg menepati citarasa aku




2) Berikan kepada 5 orang @ lebih kepada rakan blogger anda.

nak bg pada sapa ae.yg friendly2 sume dah diberi org. jap nak check kat komen...sapa yg friendly,baik hati, slalu aje concern kat eka...orangnya adalah....drum roll pleaaaaaasssseeeee



~jangan ngelat ye.1 pengiktirafan dr eka ni.hehehe~
semoga persahabatan kita kekal sampai bila2
thanx for ur comments before
lebiu veri much



4 comments:

ShalinzZ85 said... BALAS

yay..shalin dapat award..nak nak.hehe

Lina Rahim said... BALAS

mekasih la Eka..sebenarnya Lina tak friendly mana pun, blogger pemalas la katakan..nak blogwalking berkenalan pun take time..tengok lah pasni boleh la tambah kenalan..

asna cute said... BALAS

yeay! yeay! dapat award! terima kasih Eka! Huggg! moga kekal berpanjangan la jodoh kita dlm blog nie hehe =)

Kenal dlm alam maya gitu ahaks! =)

*luv Syahnia* said... BALAS

wahhhh tcalon lah plak cikain..
tq kak bg award ni..
best bkwn ngan akak walau d'alam maya
sungguh frendly *__*

ain amik award yea..