Monday, March 28, 2011

tanda harga

masa aku naip entry ni
setengah daripadanya dalam meeting room
n another half aku sambung masa kat umah
blur je aku time ni
tah apa yg GB ckp kat depan nun
tak dapat fokus dah
beysa la.monday blues kan
sapa suh wat meeting ari isnin


rini ada 1 citer klakar plus memalukan juga la
seperti biasa dalam kelas
aku akan panggil budak yg suka menggelamun+lemah+nakal
di hadapan
sum of them dok nerap atas lantai
bukan apa...bila jauh dgn aku, derang yg kat blakang sure buat agenda seniri
so, bagi aku... itu cara terbaik
sum more dapat tarik attention derang dgn lebih mudah


dalam dok kusyuk ngajar tadi
muncul 1 suara dari budak yg suka mengelamun


 aku gelar dia mat romeo, mmg jenis suka layan jiwang je taw


teacher, saya tau berapa harga kasut teacher
ha...bape??? actually aku sendiri pun tak igt bape harga kasuttu,dah lama,tp aku layankan aja
RM 89.90 ha kau siap ada sen lagi.gila detail
tak de.salah. pepandai je kamu ni
betul...tu ada tanda harga kat kasut teacher




aku tgk la kat tapak kasut
 rupa2nya...a'a...betul la...aku tak tanggalkan lagi tanda harga
serius aku tak perasan pun selama ni
see sampai ke tapak kasut aku derang perhatikan
tu lah yang dinamakan mat jiwang
aku ajar kat depan
kaki aku pulak diteleknya
seb baik kaki aku tak de cekam
betul ke namanya cekam, ke apa tah yg skt kat kaki tu


err korang.... canne nak buat bagi budak betul2 fokus kat papan hitam
dah byk kali taw aku dpt teguran tak berasas ni
maksudnya...yg tak de kaitan dalam pelajaran
derang lagi suka dok telek tudung aku la
baju aku la............... tension taw




9 comments:

nuruljannah sukhri said... BALAS

alahai cikgu eka.. budak2 zaman skrg ni mmg mcm tu. dia bukan nk tgk apa yang cikgu ajar, dia nk tgk apa yang cikgu pakai.pantang ada silap sikit siap la kena tegur

PUANSTOBERI said... BALAS

teheheheh.... lenkali kena cabot tu tanda harga tu.. kan da kono ngan anak murid. miahahaha :D

Lina Rahim said... BALAS

hahaha lawak giler..lina jadi cikgu ni pun depa asyik nak tengok tudung la, siap junjung kasut saya letak buat pameran atas meja depa, ada hati nak sarung kat kaki sendiri lak tu, padahal kaki jantan tu..ada yang suh lina jalan dulu, tanya napa,depa jawab 'nak tengok burit kitak'.ceh kurang asam punya budak..agaknya memang budak zaman sekarang macam tu la gamaknya

eMMe said... BALAS

hahahah! Eka, mane nak focus, dpt cikgu cantik julita, pandai bergaya, sampai tanda harga pun lupe nak buang, heeeee~ len kali pakai la simpel2, baru budak2 leh focus kot, heeeeeee~

asna cute said... BALAS

hehe next time cabut tanda harga kasut ya. hmm asna xpndai la nk bg tips mgajar budak sek. sorry ya Eka =)

Daleela said... BALAS

aaaaaaa... cute arg budak tu.. tulung kem salam kat dia.

E K A said... BALAS

@nuruljannah sukhri
tu la kan yuyu.yuyu pun penah kene ae




@kekda
lupa la yang...ketuk kepala seniri



@lina
lina tgh ngajar ke skang.patut lama tak berblogging...honestly mentality bdk2 kat sini lain dgn kat semenanjung

@emme
hmmmh...julita la sangat kan.eka rasa takde bergaya mana pun...mekap?! harap maaf la.mmg gi skolah pakai gitu.hill tu pun sekadar ikut syarat.kunun nak tinggi sket dr ank murid.agagga


@nasna
takpe asna.tq neway



@daleela

cute ??? agaggag...tp sakit jiwa gak taw kalu budak yg suka berangan ni...kang cikgu ajar kat dpn tak paham apa2 lak.
dia non muslim la yang

anita_hanapiah said... BALAS

cabaran seorg guru eka..mcm 2 la bila keje kt sek...bkn kata cikgu je juruteknik pun kena tempias..pakai apa pun p sekolah mst jd perhatian...nk pulak sek menengah eka..budak2 dh lain sikit

aDieyZa said... BALAS

eka, kasut merah tu nampak sangat HOT!!! cantik!! sebab tu anak murid eka tertarik nak tgk.. hihihi