Saturday, March 5, 2011

topik hangat minggu ini

lagi kisah tentang 4 tune
minggu ni banyak sangat komen
dari reader tentang menatang ni
bila check kat statistic pun ramai gile
dok view page tentang 4 tune
mebe pada sesetengah orang setakat 698 tu
ala.....ape la sangat kan
tp bagi aku, ia sgt memberi kesan
sbb dgn nilai tu berhelai2 baju boleh aku rembat
dan berpasang2 vinci leh aku bawa balik
dah otak kaki shopping, susah la kan
seriusly aku pun tak tau nak cakap apa2
apa yang pasti... berdasarkan comment yg diberikan
kita sama2 tertipu
aku sbg rakyat malaysia
berasa malu bila orang kita. melayu lak tu wat camni
merosakkan nama baik malaysia
nape aku ckp camtu
sbb ada reader dari brunei pun mengalami nasib yg sama spr aku
tp dia kene kat miri
pada liz...awak report kat tribunal ye, 
mebe limbang dkt brunei, even miri seniri ada tribunal ni
ni ada caranya...saya dapat dari emma


::: buat 4 salinan resit pembayaran 

::: salinan tersebut dikepil bersama 4 borang tuntutan kat borang tu jugak kene tulis butir2 tuntutan contohnya "service tidak seperti yang di tawarkan" dan website dia pun dah tak leh buka. apa maknanya ni

 
 tengok tu




::: borang kena bayar rm5, 1 borang yang dah lengkap akan di hantar kepada penentang iaitu 4tune

::: boleh hantar melalui pos daftar, dan kena pastikan kita hantar bersama borang akuan terima

::: borang akaun terima ni fungsinya agar kita dapat tahu si penentang menerima borang yang kita hantar pada mereka atau tidak borang ni lebih kurang macam ni, apabila posmen hantar pada penentang, posmen akan amik signature & dan cop diorang n akan send balik borang akaun terima tu pada kita, 

::: borang ni jugak kena bawak masa proses pendengaran di mahkamah tribunal.

::: lawyer tak boleh dibawa masa hari pendengaran, kita la yang akan jadi lawyer dan penentang pun kena datang sendiri.

::: proses nya senang jer, bila hari pendengaran kalau penentang x dtg, award akan diberikan kepada kita oleh TTPM, jika kita tak dapat, Award akan di berikan kepada penentang.

::: so, kalau penentang tak dapat, surat lawyer akan sampai kat pihak penentang..




wat pegetahuan, hamba allah yg sorang ni 
sudi membantu sekiranya korang nak buat tuntutan kat putrajaya
for info rujuk sini dan sini


3 comments:

PUANSTOBERI said... BALAS

Eka, smlm kat paper KOSMO ada tunjuk org menang dlm kes tuntutan kepada 4tune ni.

E K A said... BALAS

eh ye ke kekda...tak tau pun...sini tak de kosmo...mmg jahat la derang ni..lesap kan duit org gitu jerk

Lina Rahim said... BALAS

semalam g miri town pun ada juga booth 4tune club ni..kalau lagi ramai yang buat report pada tribunal lagi bagus, biar bungkus.bukan tak nak sokong bisnes melayu, tapi menipu buat apa kan..