Sunday, March 27, 2011

alahai handphone

ini entry lapok...suppose published on last week.tp lupa
aku tak tau la...
adakah mmg dah jadi badi
setiap kali bercuti mesti hp rosak
bayangkan ae.... thn lepas masa gi sabah


 hp aku ni rosak (tindakan:dah diganti baru)



dan thn ni hp en somi lak buat perangai masa bercuti
en somi nekad nak beli hp yg basic je
maksudnya yg leh call+msg+kejut bgn pagi
tau sbb apa, kitorang ni hp canggih pun tak reti pakai*itu ayat mama*
cthnya cik berry aku nun, bknnya aku reti pakai sgt pun 
mama aku nak mms kabinet baru dia pun tak dpt
nape ae...mebe sbb aku tak aktif mms lg kot.tah ar.
sudahnya kutukan dari mama yg aku dapat
last week...misi mencari hp en somi pun bermula
tau kitorang cari hp apa...
ni ha....




3310 nokia
n baru kitorang tau
hp cap tu mmg dah tak dikeluarkan lagi
errr...masa aku dok matrik (batch 2002) dulu
3310 ni femes taw
kira hebat la sapa yg ada 3310 tipu...hebat lg hp butterfly kot
ye la ko
baru pas spm mana mampu nak pakai hp canggih kan
kelakar
k berbalik pada pencarian hp en somi
disebabkan dah tak de 3310
en somi beli hp samseng samsong...




tak tau model apa.main rembat je
memula dia nak amik hp yg tak berkaler tu
tp sedih sgt aku tgk eh...so aku suh amik polifonik phone
no more slide n touch screen
sebelum ni hp dia kene touch n go baru dapat
skang amik ko
maknanya pasni kalu tak bawa kamera
tak leh la nak snap pic 
sebelum ni hp en somi la sbg back up
sbb kualiti imej blackberry kureng ah.. 
sori pada peminat blackberry



aku rasa umah aku ni leh bt muzium handphone dah....sbb aku masih simpan sume hp yg rosak tu total sume = 4 yg tak leh pakai. ada satu tu, buat penyendal pintu lagi. thn dpn hp sapa la pulak rosak. kalu stahun skali kene tukar handphone.*pitam aku*



5 comments:

SalTesoro said... BALAS

hahahhaa.... HP mr.hubby kak Sal kena jangkitan demam kora.... dah let go...trade in amek sony E.... kira wokaylah.... dok kuis-kuis ngorat-ngorat dia la ni mintak nak tuko hp...

Lina Rahim said... BALAS

hah, dua bulan lepas hubby pun nak cari 3310 tu sbb hp dia rosak..tapi tak jual dah..tapi 3310 tu best lah, sebab mudah..

aDieyZa said... BALAS

eka, sekarang ni hp yg canggih2 mmg cepat rosak.. beza dgn hp dulu2.. baling anjing pun anjing x mati kot sbb keras betul.. hahahaha..

beli ikut kegunaan jer eka.. kalau rasa x guna function mms, beli yg biasa2 jer la.. ikut keperluan kan..

eMMe said... BALAS

same la Eka, me pun nak wat muzium HP, kite jadi rakan kongsi ehh, hahahaha....

E K A said... BALAS

@SalTesoro
hah dah demam kora pulak.kelakar kak sal


@lina
ye lina.mmg mudah...suka je 3310 tu.


@zana
betul betul betul...baling anjing pun biol otak dia.injured.agaggaga


@emme
kita join venture nak.wat dua branch.me buka kat semananjung.eka wat kat sawak ni.