Saturday, February 12, 2011

4 tune club ok ke???

urgent !!!
sapa penah masuk club ni
aku dgn en somi dah terjebak la tadi
camne ni
alkisahnya, petang2 wiken, 2 laki bini ni merayap la
skali ada booth ttg club ni
disebabkan kami 2 orang ni kaki traveling
so kitorang sign up je la utk jadi member
lagi pun byk giler benefit yg dia bg pada members
just pay 698 once a life
pakej2 yg ditawarkan pulak teramatlah murah





masalahnya
bila balik ke rumah, buka website dia
ok, lega...mmg betul2 wujud websitenya
tp bila baca kat forum/blog
byk disadvantage ttg service nya
cthnya bila derang nak arrange percutian tuk kita
derang akan ckp hotel dah full booked lah
then fon tak jawab la 
err...macam2 la
tgk sini, dan sini,
eiiii risaunya
adakah aku dgn en somi sudah tertipu
canne niiii !!!
leh cancel ke
esok last day derang wat promotion kat bintulu ni




43 comments:

nuruljannah sukhri said... BALAS

eka dh byr ke? saya pun selalu gak g mana2 jmpe promotion mcm ni..dulu hampir2 dh nk join, masa tu belum kahwin..kira tgh bercinta ngan hubby.tp ada sorang kakak tu dtg pastu ckp, jangan join dik.akak dh kena tipu.pastu puas la kitorang bg helah x jd sign up..tp lupa dh apa nama comp tu...
yang 4 tune ni x pasti..cuba cek dgn KPDNKK.koll je diorang

harzharun said... BALAS

aiseh...u ni..nak bjalan2 lg ke?...jeles!..hehe

xtau la plak i sal benda alah ni..huuuu

E K A said... BALAS

dah bayar lo dear...penah dgr tak pasal 4tune ni...takut tipah tertipu lah


harz...jalan sini2 je la.harz kenapa susah benar nak dpt perkembangan kamu ae...

anita_hanapiah said... BALAS

eka ye ke..nita pun dh masok gak..jgn la tertipu rugi..sama gak 698..

E K A said... BALAS

tu ar pasal.arap2 service dia ok la

Anonymous said... BALAS

Emm.. Nampak gaya kena tipu la.. sy pun dah tekena.. nex week 24 Feb 2011 start kes di Tribunal Tuntutan Pengguna Johor... Hanya satu je nak cakap , 4TUNE CLUB ni ANJING! Penipu..

Brotop's said... BALAS

fuhhh nasib baik la tergerak hati n sempat bkk cari pasal 4tune/fortune nie...
harap2 org ramai jangan mudah terpedaya dgn tawaran yg diberikn...

c'Juwita said... BALAS

I pun dah kena tipu!! Cuba u all bukak website dia..
td i tgk dah takde!!!!!!!!!!!!!!!! Gerammmmmm je!
I nak tgk la opis dorg kat Setapak tu...
Kawan2, kita nak kena wat aduan nih!

Nak report polis ke or report kat tribunal pengguna?

d'imans bridal couture said... BALAS

c juwita, yup..sbb ape taw diorang tutup website diorang, sbb sy kol diorang n mtk balik ganti rugi sy rm2k, kalau u nak buat aduan boleh dtg tribunal pengguna,byr rm5 jer..sy da hntr tuntutan, kebetulan sy keje kat KPDNKK n ofis TTPM tu sebelah pintu jer..no diorang yg dalam perkhidmatan pelanggan pun diorang tak nak angkat..cuba kol no ni 03-4149 8876, si Megat tu terkantoi dengan sy aritu..klu nak no fone megat tu buka fb 4tune club.

Anonymous said... BALAS

Jangan terpedaya..carilah agensi pelancongan berdaftar dengan Kementerian Pelancongan Malaysia (inbound/outbound/ticketing). Boleh chk senarai nama di www.matta.org.my

Anonymous said... BALAS

boleh x kte uat report jek..??

comotscomey said... BALAS

kakak...is it true???adeh..then how???i da rugi jugak la ni..lom try pape lg nih... O.M.G!!!

OshKosh BgOsh said... BALAS

What? Ah sudah aku bayar. Ape pasal
Aku xtgerak search dulu.. Adoyai.Cmfrm bakal bini bising.. Ni diaorg ade buat promo dekat plaza angsana

Anonymous said... BALAS

Buat kat Angsana lg? tak serik2.. meh aku gi siku dia.. nway report kat Tribunal cpt2.. Alhamdulillah aku dah dpt dah refund semula RM698.00 setelah sebulan lebih turun naik tribunal. Alhamdulillah..

- The Presiden

Anonymous said... BALAS

fuh sib baik i x join.. i pn kaki travel jugak. bile husban i mintak kad die ckp xde.. die soh kmi tgk website. thn husban i pn cancel.. agk terpaku die kt situ.. haah i p kt agsana JB la... thn suami i ckp nk bisnes ade kad la... agk bengang die

-syira-

d'imans bridal couture said... BALAS

kepada semua yg pernah kena tipu, boleh la mintak refund..

Anonymous said... BALAS

tapi panah dgr cite 4tune ni nak saman org lagi tak.. ni baru saya dgr.. sbb pe sy tak tau,4tune nak saman die rm10k...ape logik nye?

Anonymous said... BALAS

Sy juga bayar rm100 tapi masih dalam kecurigaan dengan kata2 mereka.. Memang skim menipu ya? Macam mana nak buat refund ni?

Ritz Azis said... BALAS

4tune ni penipu eh..register awal dec 2010..balik 2 buka website mmg ade tapi hari ni try la buka balik coz nk g bercuti..alih2 da xde da website tu..ble baca blog ni baru tau 4tue tu tpu..hubby bayar rm698..boleh lapor kat ttpm ke?

Ritz Azis said... BALAS

my hubby da bayar awal dec 2010..igt betul coz ade website..tapi ble hari ni buka website tu da removed..baru igt nak g bercuti..tpu btul la..blh refund ke?my hubby byr rm698..

E K A said... BALAS

uols...eka pun tak tau nak cakap benda ni camne...status dia canne...nak kata derang ni kaki kencing tp masih je berkeliaran kat mall.eka pun blom tuntut dari tribunal apa2...cer korang try dapatkan servis yg dijanjikan tu...sori lambat reply

Anonymous said... BALAS

Akun pun kene tipu gak ngan 4tune nie, dah call byk kali, kata nak refund, dlm masa bbrapa hari, tp dah 7 bln dah. Aku dok call every 2-3 days sampai dia pindah senyap2 ke opis lain... Report polis pun dah buat, tapi x mkn saman depa nie. Jom cari & bakar jer diorang nie! PENIPU KUAT!!!!

Anonymous said... BALAS

Akun pun kene tipu gak ngan 4tune nie, dah call byk kali, kata nak refund, dlm masa bbrapa hari, tp dah 7 bln dah. Aku dok call every 2-3 days sampai dia pindah senyap2 ke opis lain... Report polis pun dah buat, tapi x mkn saman depa nie. Jom cari & bakar jer diorang nie! PENIPU KUAT!!!!

Anonymous said... BALAS

Saya pun kena tipu. Daftar June 2010. Harga ahli RM399. Saya tak bayar full, saya deposit RM100 dulu sebab mmg takut kena tipu. Tau2 pagi tadi ada mahkamah call ckp kena saman dgn company ni RM10K sebab tak jelaskan bayaran full. Gila apa RM10K? Matilah, aku buat report polis bagai. Naik court pon naik lah. Kita tgk siapa kena! PEGI MAMPOS LA COMPANY NI!!

Anonymous said... BALAS

AKU BARU KENA KOL PIHAK MAHKAMAH TD.. aku try tye member lawyer dia ckp klu nak saman kna ada notis dlu.. x blh direct.. ade sape2 yg kena kol sebelum ne?? ade x surat saman smpai ke alamat korang?

SOULWAR23 said... BALAS

salam sume... sye kne kol dr mahkamah pada 21/06/2011 jam 4:25 ptg then dye ckp nmeye azman bin bakar dan dye jelaskan pasal saman tue.. pastue xpuas ati dye bg no en.khairul lawyer kpd airasia (no dye masih ad lg) bincang2 then dye ckp "u cm terdesak.. okla ikut u nk buat mcm mane.. i bg idea saje samada byar sblum kul 5ptg (xbole lebih)atau i akn kuarkan surat saman" bila mintak jelas kpd kakak dye xbuat pastu bg msg ckp "dh buat pembayaran atau tidak.. tQ"
sye buat mase last year.. time tue org tue ckp booking je.. so sye byar rm100 saje dye kate law xnk xpe burn je deposit tu.. so sye biar la dye burn tetibe dpt kol dari "witheld" ckp mcm kt ats td tulis... cmne ea?? sesapa leyh tlg x?

E K A said... BALAS

awk cer buka blog saya...yg saya update latest...sbenarnya, derang tu yg terdesak...sbb kwn saya lawyer gak...dia tak puas hati...sbb kalu ikut sistem perundangan, mana boley nak saman org tanpa black n white sblm saman tu dia akan keluakan satu surat tu dulu...ramai yg ckp... derang terdesak... sbb bila ditanya no rujukan kes dia tak leh nak jawab...apa yg leh saya ckp, awk wat report polis ttg hal ni.lg pun dl perjanjian/resit mana ada sbt kalu tak dpt setle payment kene saman kan...so menang di pihak kita dah tu.lg pun awk tak penah pakai khidmat dia lagi kan....

SOULWAR23 said... BALAS

ok... dye kol sye 21/06/2011 mggu lpas smpat lg ke sye nk buat report polis...??
sye blum gne service dye lg... thank!

E K A said... BALAS

saya tak pasti...tp awk cuba masuk forum ni

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=225808

situasi awak sama dgn derang...sori ye tak dpt membantu sgt...

mizz eyta said... BALAS

eh saya pon kene jgk la..smlm en azman bin bakar tu cl saye..ckp saya kene saman rm10k ..punyela terkejut..ape ek yg bole kite buat..btol ke kite kene smn smpai blacklist.cuak gle..sy br byr deposit rm50 utk kad tu..pastuh x byr2la..dia pon ade bg no org fortune tu nama kamaruzaman xsilap.tp saya x cl lg..pening sey pkkk..

ZaieN said... BALAS

Saya pun baru dapat panggilan dari mahkamah tghari tadi.. kena saman 10k.. padahal baru letak deposit rm100.. Menurut kate org yg buat promosi tue, klau kite tak settlekan bagi dikira terminate.. nape pulak diorg nak saman?..

anyone said... BALAS

sy pn kn cll dgn en azman2 td dlm pkul 3.40ptg (14/7/2011). dia kt esok 15/7/2011 surt saman akan kuar. dia bg no en zainol 4tune club utk bincg. sy mintk pnjelasan en zainol2 dia ckp dia xblh tlong klu sya x byr 1598 sblm pkul 6 memg dia xleh tarik surat saman. sy terpaksa wt byaran2 CDM xleh msuk kurg 10ingt so sya byr 1600...tensyen betul sy. lpas dia terima byaran 2 en zainol blh plak ckp dia dh btalkan surat saman2 wk2 sy cll td dlm 4.30ptg...sdgkan sya mintak tagguh utk byar esk dia kt xleh dh esok surt nk kuar. tp plik mcm ner dia leh batalkan saman2 sblum sya byar...sya nsihatkan jgan ler saper2 yg nk join 4tune ni.

E K A said... BALAS

to all my readers.sila abaikan call tersebut..mengikut kata forumer...derang ni dah terdesak nak duit...sbenarnya kalu ikut prosedur, bkn leh main saman camtu je...kene ada surat saman dulu.kalu dia call lagi, tanya dia apa no rujukan kes derang tu...sila jgn percaya...bt report polis terus...sume benda mesti kene ikut prosedur...

Anonymous said... BALAS

tolong bg tau sy mcm mne cara2 nk report dkt terbunal tu....sy pn kne tipu jgk...sy nk wt refund...tlg ye..ni email sy nurulafidahismail@yahoo.com

E K A said... BALAS

dear, rujuk sini yer http://makeoverurself.blogspot.com/search/label/4%20TUNE%20PENIPU

Anonymous said... BALAS

sy pun ahli 4tune club...sy pernah request package pergi bali...saya requet ngn cik rina xde masalh.harga yang diberi memang murah..4D 3N cuma RM488 seorang hotel pun best.setiap perkara ade pro n contra..yg penting yakin pada ape yg dah kita buat...setiap kesalahan boleh diperbaiki sama2 kita bg pandangan yg baik pd syarikt ini..

Anonymous said... BALAS

@Anonymous

kene saman 10k? haa ni tgh angin ni, tai i baru dpt call dari AZMAN ABU BAKAR yang jadi wakil dorg ni, kata call dari mahkamah, i da nak kne saman dgn dorg. vavi btolla

sutra786@gmail.com said... BALAS

salam eka..

bolh x saye nk mtak no telfon awk.
say pon bru dpt kol dari azman,mahkamah kuanatan pahang
ckp 4tune saman saya 10k sbb gagl bt payment keahlian.
ape perlu saye buat skrg?

tolong la..plis..

Anonymous said... BALAS

Salam ramadhan kepada semua...saya merupakan org yg telah ditipu juga..takut punya pasal..saya bayar rm1600 untuk elak disaman...esknya ada org fon kata saya beli produk pelancongn..saya pun dah report polis, dah g tribunal...esk dia akn report ke KPDNKK plak coz dia tak bayar pun walaupun award dah kuar...hati2 kalau ada org mintak alamat..tanya dia khusus2..sbb sebelum ni ada org yg menyamar jdi peg KPDN, nama musa katanya, mintak alamat, saya tanya dia cawangan mana, bahgian apa, sampai skang tak jawab...INGAT, apa yg anda kene sama jer yg saya kene..dia kata dari mahkamah la,nama pun yg sama, yg fon saya en azman , yg dia bagi utk pertanyaan namaa khairul...sama plak dgn nama saya...xper, saya nak tgk, sejauh mana kelicikan mereka..saya dah g ofis dia ari tu staf dia semua pandai berlakon.naktau lanjut, emel saya ya..erul_83@yahoo.com

Anonymous said... BALAS

salam, sy pun kena gak.. sy bayar rm 698.00.. mcm mana yer nak buat aduan... sy call tribunal pengguna dia suruh cari alamat 4 tune tu... ada sapa2 tau x?

Anonymous said... BALAS

alamaakkkk.... tipu keee... frust nya.. sy amek pkg yg tiga ratus lebih tu.. dah xigt sbb byr thn lepas.. smpai skg blm pnah guna khidmat cmpany ni.. arini niat nk bkak website 4tune sbb rancang nk cuti ngn suami tp terjmpa blog ni... kecewa btol. kita susah cari duit, dorang senang kampul duit kita yeee...

PaKsu said... BALAS

Hai,
Semalam saya dapat koll dari mahkamah rayuan putrajaya, dia cakap 4tune nak saman saya 10k esok sebab tak bayar abis pakej. Kemudian dia bagi 2 no untuk dihubungi, satu no rumah orang mana ntah kat wangsa maju, dan satu lagi no orang yang boleh setelkan saman ni.. So saya cari balik surat offer tu dan mendapati tiada kena mgena langsung.. Saya kol balik org yg offer saya dulu dan dier sendiri cakap, org yg kol dari setapak jer.. Dia cuba nak perangkap orang.. Kena report polis ni...amacam?

Anonymous said... BALAS

salam juz nk share kt uols sbb mende memang jd kat aku ari ni!!! so be Xtra careful,.. masuk website ni>>>> http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=225808