Tuesday, February 22, 2011

aku maukan ini !!!

 canne ni...sapa leh tolong poskan. 


padahal masa CNY tu baru je travel ke miri utk dapatkan big apple... nampaknya, aku mmg tak sesuai dok sini sbb selera "besar". favourite aku sume tak de kat sini. kene minta transfer balik penang nampaknya. wat pengetahuan sume, aku mmg pelanggan tetap big apple sebelum ini...cuma masa jadi mahasiswi dulu je peminat dunkin donnut sbb kurang berkemampuan ;) tp sejak aku dah tercampak di sini. aku terpaksa korbankan keinginan aku yang satu ini.selalunya cuti panjang baru dapat makan... time tu jugak la nak memenuhi semua keinginan tekak. kadang2 bawa balik big apple sampai 2 set. hasrat di hati...nak g miri dis week, tapi en somi ada KBS (kem bestari solat) pulak... ohh suami saya bukan uztaz... harap maklum...itu adalah bidang terjunnya.disebabkan tak ckp guru agama, so derang minta tolong en suami. tak pe la... jadikannya sbg ibadat... lagi pun just ajar derang camne nak amik wudhu' dan baca2 dlm solat


actually, entry ni tercetus bila maera dok ckp pasal big apple...pastu si iena pun dok tunjuk kek2 yang lazat, lemak berkrim disukai ramai... mula la nampak choc indulgience. dah tu en somi lak, teringinkan prawn macaroni secret recipe. siap ckp kalu tak dapat pegi miri minggu ni, "abang belikan ingredient sume, syg bt ye" dalam hati .... syg bt idok la sesedap SR nya macaroni...dgn cheesenya.adeh...suami ku...

5 comments:

eMMe said... BALAS

lame tak makan big apple, walaupun kedai di depan mata, tapi tak ku heran, hahahaha..tunggu la kalo jauh, mesti heran n tercari2 n termimpi2 kan, heeee

InaAchik said... BALAS

go go chaiyok eka!!!
kammo boleh!!!

E K A said... BALAS

ha tau pun emme....hargailah apa yg ada di depan mata mu ;)

ina : ina bagi resepi...boley la...

PUANSTOBERI said... BALAS

Mcm akak komen kat blog Maera gak :
Kekda baru mkn 2 ari lps. Hihi. Chocoholics ke apa ke namanya tu. Yg lots of choc tu. Nom nom nom.. then try duran duran. Bes jugak. My dear Kekda cam biasa...yg alien tu. Hihi.

anita_hanapiah said... BALAS

alamak sudah teringin ni..mcm mana ni...nk kena cari ni..dh lama gak xmkn..kalo g queenbay wajib beli...eka area seberang kt mana da big apple ye..