Tuesday, February 1, 2011

short vacation@CNY

selesai sudah percutian pendek kami...er tak bape selesai sgt la, esok ni nak start travel lagik. tak lama lagi dah nak sekolah, masih ada baju yang tak sempat bawa ke laundry itu hari. jenuh... ke mana kami pergi selama ini, actually kitorang tak gi mana2 pun.pusing2 sarawak ni je disamping memanjakan diri dan memberi reward pada diri masing2 setelah penat bekerja. tempat2 yang dilawati pun bukan 1st time aku sampai dah berkali2 dan penah diceritakan di dalam blog ni satu masa dulu spr trip ke kuching, sibu n serikin yg bezanya adalah dari segi accomodation. dan konsep kali ini adalah lebih santai. masa banyak dihabiskan di dalam hotel. ngeh ngeh..


tempat pertama yg kitorang pegi, adalah berjiran dgn bintulu, iaitu MIRI. dalam peta nampak dekat je, tapi amik masa 2 jam lebih gak...first time berlaku insiden yg tak diingini. masih kah ingat entry ini ,sudahnya terpaksa tahan je, selepas memendam rasa selama 1jam lebih...baru sampai kat esplanade...apa lagi terus mencanak lari ke toilet. pastu baru serah diri kat hotel...kali ni rasa cam nak reveal tentang hotel pulak. jarang aku snap pic dalam bilik utk tatapan umum kan. kali ni kami dok di parkcity everly hotel, hotel yang aku dok kali ni murah sket compared  to miri mariott resort . kata resort kan...


deluxe room, sea view,

seb baik ada government rate, so tak sampai 200 per night


ada balcony, face laut china selatan, tapi tak nampak pun penang.ekekke


memang waktu2 petang sedap amik angin.sepoi2 bahasa


eh ada seahorse statue la. apa itu. cuba teka


 ini aksi terbang melayang. excited sgt plus penat driving


pastu terus tido sampai petang, tapi tak la ptg sgt


celik2 je mata nampak mat salleh dok panggang badan kat bawah


 ingat aku nak biar gitu je??? haruslah tumpang sekaki kan

muka excited nampak kolam renang
apa2 pun makan dulu. pastu bila swim gaduh semput.mau tak boroi.tett


 en somi mmg suka kalu bab angkat2 sbb nak nyakat aku



aksi lincah perenang no 1 negara


bila badan dah start gigil2, mula naik atas.lagak cam omputih tadi.


kunun nak pangang badan
dia tak pe la
panggang la lama mana pun tetap putih
cer aku dok lama kat situ
mau jadi dayang senandung
unless kalu letak sunblock berkilo2


kena pulak secawan teh.mmg superb sejuk2 ni


ni aksi verangan mak datin tak jadi..piiirahhh


masuk bilik. buat sauna pulak. nampak tak sampai berasap toilet tuh


begitulah ceritanya, seharian masa dihabiskan di dalam hotel. mmg tak keluar gi mana2. cuma malam tu member ajak bt BBQ. akan diceritakan kemudian...takmo ganggu episod cinta kami.ehehe...hari seterusnya...masih lagi menempek kat hotel



pagi2 dah break1st. tengok muka aku tu. nyampah i


nasi lomak, laksa sarawak, dim sum, omellete, puding, cocktail sume aku bantai



lepas perut kenyang, jalan2 kat hotel compound


then balik bilik, ketiduran pulak...haiya...


tido sampai check out time


lepas check out, kitorang gi shopping pulak, then ke mana je lagi aku dgn en somi pegi...igt tak first entry aku cakap ada nampak sea horse statue??? 


 kitorang dok kat marina bay


ni la statu yg nampak dari park everly hotel


bila dah kat marina bay ni apa lagi
wajib lah layan seafood dia
serius sebelum ni tak tau kat miri pun ada marina
igt kat langkawi je
thanx to lina sbb suggest link2 yg berkaitan dgn seafood kat miri
hasil dari pembacaan tu la kitorang decide nak makan kat sini


ni la tempatnya.nyaman sgt.deruan ombak nya


@ entrance

tempat ni 100 % drp kayu agaknya.masuk je dlm ni dah bau kayu


ni antara makanan yang dihidangkan


selain dari seafood
western food pun ada
such as pasta...ala2 italian la
kalu ada yg nak tau ok ke tak harga seafood kat sini
hm boley tahan la
standard marina
shark fin soup wif lobster secoet mangkuk kecik pun dah 38 hinggit
haippp..makanan...tak baik berkira
yaaapppadaaaaa...




pasje makan perut kenyang
balik tido...zzzzzzzzzz


ok next??? meow meow

14 comments:

eMMe said... BALAS

WOWWWWWWW!!!!
mcm2 aksi mE tgk kat sini
aduiiiii...u make mE feel wanna vacation toooooo
huwaaaaa
brape bajet for this short vacation ye dear?

PUANSTOBERI said... BALAS

kat memana pun ada marina bay kan?

err..kat hotel tu tak kesah eh masuk pool tak pakai baju swimming. kekda nyampah tul kalo nak masuk pool sbb sini ada hotel yg ketat, tak bg masuk pool pakai t-shirt.

E K A said... BALAS

eheheh ... jom la me...cuti2 malaysia...ala me tak seberapa pun...ini percutian beysa2 je.kalu me kat semenanjung lagi gempak.byk tempat menarik.


kekda : depends on hotel juga kot...ini hotel beysa2 jer...kalu 5 bintang maybe dia nak jg standard dia.suh pakai swimming suit. eka malas nak pakai swimming suit.skang cutting body 'cantik' sgt.tp once masuk swimming pool mmg kene pakai tight

PuaN su SU said... BALAS

seronok tgk aksi2 korang.....pasangan yg comell...suke

su su said... BALAS

eka...
su tag eka

http://puansuaizal.blogspot.com/2011/02/uyeehs-3rd-birthday-ga.html

Lina Rahim said... BALAS

tersengih2 nengok aksi terbang superman husband Eka..haha..lucu la..wah, sedap ke seafood kat marina bay tu Eka? kami tak cuba lagi kat situ..

E K A said... BALAS

su : tq...dua2 gila2. itu lah jadinya

lina : agagga...nak terbang sgt dia kan...ok la lina.not bad... sbb dah teringin sgt kan.tp kat situ waiter dia org filipin...nak communicate mmg kene guna english. tetiba rasa mood cam dok kat oversea

anita_hanapiah said... BALAS

seronoknya vacation eka...eka xpe la cuti sama ngan hubby nk jln senang la..mcm nita hubby keje shift mmg sgt2 susah...

E K A said... BALAS

tp nita lg best.leh amik cuti time bkn cuti skolh...cost murah sket.ni kalu time cuti skolh.serba serbi mahal.pokai

anita_hanapiah said... BALAS

xpe eka pokai pun janji hati selalu hepy..duit boleh je dicari kabahagiaan yg penting...

E K A said... BALAS

betul betul betul...jadi mari kita sama2 bercuti...nikmati masa berdua selagi hayat dikandung badan...ecehhh

aDieyZa said... BALAS

bestnya percutian ni.. nampak both of u sgt2 happy..

bagus jugak kalau selalu bercuti bersama husband.. even dekat2 tapi yg penting dapat luangkan masa bersama..

E K A said... BALAS

sangat happyyyyyyyy...bila bercuti dgn yg tersayang

su said... BALAS

u all berdua mmg romantik! suka tgk!


~tice su@cikgu su~