Wednesday, February 9, 2011

alahai buah hati ku

jarang sekali aku menceritakan tentang buah hati yang satu ni.sume orang tau...buah hati pertama, haruslah en somi...dan yang kedua??? siapa??? siapa??? dan siapa???

 DIA yang dimaksudkan ialah...


kereta tecik ku ini aka cik bib



ni la harta pertama aku, hasil titik peluh kerja lama...sebelum bergelar guru... titik peluh kerjaya skang apa je??? non ada lagi ye puan2... *tak mampu.wink* lom nampak hasil lagi. masih dok nyimpan dalam bank... kenapa??? gaji skang tak cukup ke. bukan macam tu... setiap org ada plan tersendiri, cam aku...aku mmg takkan tukar kete kecik aku tu pada kete lain selagi boleh digunakan lagipun kalu rosak, kete en somi kan ada..;) ini soalan yg selalu org tuju kat aku... "bila nak tukar kete???" apa hina sgt ke kete buatan mesia ni... tah laa, aku ni bukan kedekut orangnya... tp as long as boley pakai... aku akan pakai je lagi. mmg aku sayang betul kat cik bib ni...banyak berjasa dgn aku. masa aku dok ulang alik gi maktab, ha pakai dia je la... 


tadi mama call, bagi tau buah hati aku dah mula meragam...tahun ni dah masuk tahun ke-5 dia berkhidmat. mana tak meragamnya. tapi ragam dia masih light2 la. tak la sampai memeningkan kepala tuannya. gini citernya, disebabkan tuannya di sarawak aku le tu  maka kete aku ni mmg jarang digunakan. dan smlm saje je my parent hang out dgn dia. skali ' pelepop' bunyi tayar. tgk2 pecah...humaaihh...nasib derang kat kawasan perumahan aku je...kalu tidak ... tak tau la apa jadi kat my parent.


cik bib sayang jgn meragam teruk2 ye

3 comments:

aDieyZa said... BALAS

kereta kecik jimat myk kan dear.. xpelah, xyah dgr sgt ckp2 org tu.. bukannya diaorang yg tlg byrkan kereta kita.. hihihi..

eMMe said... BALAS

i enjoy kete kecik comey pun...tak kisah biar la org lain nak kete besar gedabak pun, lagi besar, lagi byk modalnya, heeee~

PUANSTOBERI said... BALAS

mvyi tu kan..kira beso la tu Eka. hihihi