Tuesday, February 22, 2011

perang dingin

dengan orang ini


:
:
:
:
:
:
:
V
V
V
V





 kenapa??? apa dah jadi, ha...meh ni aku nak stori
kejadian ni berlaku semalam, mengamuk kat en somi
aku kat dapur panggil dia, 
nak minta tlg angkatkan periuk yg tgh menggelegak panas
berat kan... punya la byk kali panggil. leh dia wat tak dengar
bukan "buat". tak sengaja katanya. betul2 tak perasan
dia mmg gitu kalu tgk tivi...kene pekik kat corong telinga dia
baru dia sedar
sbb kusyuk gila tgk naruto, abes apa lagi aku ni
isytiharkan perang la, tak la perang sgt, merajuk sket je
pastu pagi tadi aku tgk...
tau apa dia bt kat tv dia, hm... meh aku tunjuk



 hambik ko kene label dah


dia senirik yg buat, kunun nak tunjuk rasa insaf
nak tgk sket lama mana, dia tutup tv dgn ketas tu

::::::::::::::::::::::::::::::::::

haiii...macam2...yg kelakarnya....
dia cakap dia sedih sgt dgn diri dia. macam bt salah besar
sape ada petua nak hilangkan fokus secara berlebihan
sumtime, tahap fokus yg tinggi ni mmg bagus
but sumtime ... ia dapat memudaratkan diri
contohnya... mana tau kalu aku gi pulau mana2 tetiba lemas kat tgh laut
panggil dia, dia lak dok ralit tgk pompuan seksi
ha canne tu
mau tak mengancam nyawa aku terkapai sorang2
so sapa ada petua...sila kongsi ye



14 comments:

hafiz said... BALAS

aku sebagai lelaki membela laki ko..
yang ko marah dia buat apa?
maybe ko yang panggil dia macam dalam kelambu..
mana nak dengar..
jangan mare...

tengok naruto pun khusyuk ke..hahahha

Irtiyah said... BALAS

Salam

Saya tak ada petua.. tapi nak cakap comel la korang ni hehe

E K A said... BALAS

isk...mana ada aku marah.merajuk manja nya...mana leh marah dia.dosa...ye la madal kalu panggil kuar kang... cakap aku ninggikan suara...hah camne

E K A said... BALAS

waalaikumussalam
cam budak2 kan...gado2...

fikaryna said... BALAS

hehe..kelako la korang nih..tp en.fika kalau dah main game yg x bole nak ajak buat apa2..tekun beno..huhu..

eka, jgn majuk lama2..rugi..hehe..

Lina Rahim said... BALAS

errrr...Lina pun mcm suami Eka tu..nak2 kalau tengah membaca..lagi la tak dengar..kdg2 hubby merajuk, tapi dah lama2 ni dia dah faham saya dah..

E K A said... BALAS

ryna...eka majuk kejap je...en somi pandai pujuk dgn janji manisnya.ehehhe...kitorang kalu majuk plg lama pun 10 minit gitu...tak penah la terbawa2 sampai tido,n esk pagi.mesti setle sblm tido...hehehe


lina : ye ke lina. leh geng dgn en somi la

eMMe said... BALAS

penah gak jadi camtu kat diri ku...tapi tak pe..gado2 mengeratkan hubungan kemesraan, hahahaha...

nuruljannah sukhri said... BALAS

hehe..comel la cara en somi tu pujuk eka.. suami yuyu pun sama.kalau dh tgk tivi, x pyh panggil la mmg ssh dia nk dgr..nk ajak makan pun ssh

*luv Syahnia* said... BALAS

hehe sweet ar akak ni..
lagik2 kalo ain dah hadap blog
bole leka smpai tgh mlm..adehh

ain pun nak carik petua gak..hehe

anita_hanapiah said... BALAS

pn eka...xmo merajuk panjang2 tau...nnt cepat tua...

Anonymous said... BALAS

klakar plak cek pa boleh merajuk...

Filla ~ Kasihs said... BALAS

hi EKA,,, tq banyak2 tinggalkan link kat blog akak.. puas hati giler tgk entry kat blog eka about HK tu...dah mcm pemandu pelancong!! byk lah info akak dpt!! eka pegi baper hari? terror nye boleh cover semua tempat tu? akak gi 4d3n jer.. huhu..tgk tempat eka pegi nie. rasa mcm nak pegi semua.. eka rasa mana yang akak MESTI pegi dan TAKPAYAH pergi? kalau eka tak kisah boleh email akak kat framekasih@yahoo.com yer.. tq eka..

E K A said... BALAS

emme : eka merajuk kejap je...en somi pandai pujuk.ehehhe...sesekali merajuk best gak

yuyu : tu la yuyu...derang ni kalu tgk tv mmg tak leh blah...jgn dikacau

ain : lo...ain pun sama gak.aiyaaa...camne adikku leh jadi camni

nita : merajuk kejap je...5 minit je....kang dosa sepanjang malam

filla : nanti eka bg tau thru email ye