Wednesday, March 24, 2010

romantic tag

wah...pn fazrin telah men'tag'kan diri ku.firstly a very big thanx to her...dalam byk2 org i yg selected kan tuk jawab soalan chenta dia ni.hehehe....

1. first time jumpa with your hubby, bila and kat mana?

of course sarawak bumi kenyalang pada 4.1.2009.masa tu tak perasan langsung 'watak' tu.upanya kakak2 kerani tu ckp dia dah siap book since aku turun dari hilux GB lg masa 1st time aku jejak ke skolah tu...kakak tu ckp siap ada bunyi 'teet' lg setiap org turun dr hilux,sampai turn aku dia ckp dat is mine.n warn others to did not approach me.hahha kelakar la en suami.masa mula2 dlu dia ada gelar aku 'dak tecik' ini pun aku tau dari org.nak kene nih...


2.love at first sight?
tidak sama sekali.aku tak suka pun dia. tetapi...disebabkan dia caring+be nice dgn aku (or accurately selalu anta aku g meeting selalu je ada bila aku memerlukan ) honestly sampai detik ini aku cam tak caya je kawen dgn en suami mungkin berkat doa kwn2 yg sama tmpt keje.masa mula2 posting sarawak dorang dah start kenen2kan dgn en suami.en suami lak suka je kalu org dok kenen2kan.dia pun cuba la cucuk jarum.sekali aku tersangkut dalam jerat percintaannya...wahhh......


3. who is he when the first time you meet him?
mamat poyo+belagak sombong...seyes...tp bila dah kenal...baru tau dia camne.dia ni jenis pemalu org nya...mula2 nak approach penakut yg amat.takut cintanya di tolak...



4. how long it takes for him to ask you out of a date?
official date pas bertunang : 6month. masa beli cincin
kalau secara tak rasmi nya date : 4 month after posting (alasan dia ajk kua kununnya nak anta aku g meeting kat PPD.  balik tu dia saja bt helah minta aku temankan dia cari brg apa tah...pas kawen baru dia ckp yg dia sj wat camtu sbb nak spend time dgn aku.  nak ambik kesempatan  ni...babap baru tau)


5. first place dating?
official date : kenny rogers kat queensby
kalau secara tak rasmi nya date : pasar ikan. (dia ckp housemate aku yg minta dia beli ikan yg sudah kehabisan di rumah sewa kitorang.pastu baru g marrybrown.upanya en suami n my housemate dah berpakat.my exhousemate actually memainkan peranan penting dlm pembinaan masjid ni.kalau tak disebabkan pertolongan my housemate aku rasa aku tak rapat dgn en suami.n no phone aku pun en suami minta kat housemate aku.thanx fiza!sebelum tu en suami ada minta verbaly dgn aku.tp aku tak bg pun.apa2pun berbalik pd jodoh la kan...)

6. how he proposed?
depan masjid.masjid asyikirin,bintulu.pas solat maghrib dia proposed aku...tp sbelum tu dia ada bg hint gak tp aku bolayan je.sbb aku masih terikat dgn.......


7. special date with your hubby?
06-12-2009 <--my wedding day,our precious moments.kitorang kan cinta mee segera, so on dat time mmg rasa close sgt dgn dia.



8. changes that he asked you to do?
suruh spend time dgn dia lebih sket.jgn asyik layan blog+fb.dia nak aku temankan dia tgk tv,belai2 dia 24hours.hehehe...so far en suami tak penah complain apa2 lg.aku slalu gak tnya.mana tau dah dok sebumbung...kot ada yg dia tak bekenan kat pangai aku ni, specially bab bila aku merajuk.tp dia jawab merajuk sbb nak pay attention dari dia.mungkin baru lg...dia terlampau takut tuk sakiti aku.dia takut aku lari kalu aku skt ati dgn dia (dah kawen la cayang tak kan nak lari2 bagai...igt kawen ni cam men pondok2 ke)



9. what is about him that you love so much?
selalu jadi imam pada aku...alhamdulilah...syukur...sum more dia sgt baik n leh terima family aku seadannya.he never hurt me...doakan aku sampai bila2 dia camni ye...until the end of my life


10. what is about him that you wish he would like change?
aku nak dia tegas sket as a pemimpin keluarga merangkap bapak kepada anak2aku nanti.(doakan ye blogger2 sekalian...aku nak baby <--statement berani ni) en suami terlampau turutkan kehendak hati aku ini,sbb dia terlampau takut aku terasa hati dgn dia.bila dia tegas dgn aku,mesti aku tak berani merajuk dgn dia sgt.aku takut jadi isteri yg derhaka.


11. you will lose your mine and crack your head when he?
went out for fishing..at dat time when i call him twice,no answers.(dah dkt tgh laut mmg tak de coverage) im worried.i dont want sumting bad happen to him cause i really love him.i really do love you.with every beat of my heart I want to be with you,i never wanted to apart.even sampai skang aku nak gerak ke mana2 mmg kene ada dia.he will not allow me alone takut asok kejar.(asok=anjing) i spend all of my time wif him.aku tak dapat bayangkan kalu dia kene g kursus ke mana2 n terpaksa aku dok umah sorg2 mesti sedih.sapa nak angkat aku ke blk kalu aku tertido kat depan tv tu dan yg plg penting no kiss gudnite from him.cedih cedih...dah la aku jenis suka merengek2 cam baby.kadang2 aku haus dia yg buatkan air tuk aku (cayang sgt kat u.u je yg tahan dgn pangai i ni)  tapi aku still menjalankan tugas utama sbg seorang isteri la.cuma sumtime cam tgh tgk tv rasa nak apa2 merengek2 kat dia,dia pun g la cari apa yg aku nak





12. you will smile through your eyes for the whole day when he?
make surprise to me.bila aku merajuk.pg2tu aku bgn tido mesti ada surat cinta yg say sorry.dia akan letak surat mana2 tempat yg dia suka dan leh bt aku nampak surat tu.tak pun dia akan beli ice cream drumstic sambil bt muka comel and the smile let me melt like ice cream...hehhehe...rasa diri ku terawang2


13. complete below sentences 'my love towards my hubby is as big as..'
as big as the oceans. it is wide as the sea...hehhehehhe...i really mean it.tp cinta kepada ALLAH lebih dari segala2nya



14. nak pass tag ni kepada siapa?
aku nak pass pada
1- rdna <-- pasangan PJJ yang sgt cintakan buah hatinya.
2- reen <-- tgh di lamun cinta.

5 comments:

pn fAzrin in d h0use said... BALAS

pn eka da selamat jawab..tahniah2...hehehe

hafiz said... BALAS

good explaination...

E K A said... BALAS

hehehe...tenkiu

Live.Laugh.Love said... BALAS

nnt reen buat ye when im free ;)

rDnA said... BALAS

ada tag for me???nnt dna jawab yer