Friday, June 18, 2010

ho yeay !!! dapat hadiah lg


suker...suker...aku dapat ini dari suami tercinto


aiyarkkk...krayon???tua2 masih mewarna ker



tatau la kenapa dapat pensel warna krayon ni......nak kata sempena hari guru dah lama lepas kan...haisy...terima je la...lg pun cantik jerk casing dia...cam briefcase...kalu masa muda2 dulu krayon buncho dalam box hitam tu jerk




nanti leh letak stationary dlm casing ni



agaknya en suami pun tau isterinya suka mewarna kot... ya...aku mmg suka sgt mewarna...sepatutnya kene ngajar kindergaden br seswai dgn jiwa aku. disebabkan itu agaknya dia belikan aku the new one...mungkin juga sbb sesi persekolahan dah nak bermula kot......neway thanx en suami...nanti i lukis muka u tampal kat bilik kita yer...bila en suami bg ni teringat pulak masa aku kanak2 ribena dulu... mmg dr kecik lg...mama ckp, aku suka mewarna...since 4 tahun dah pandai menunjukkan bakat dalam bidang ni. pensel luna yg panjang sekali tu, 48 batang ke berapa tah... mmg selalu jadi milik aku...bila g skolah...sume org bt2 kagum+terpegun dgn pensel tu. specially yg jenis ramai adik beradik tuh...dah tu bila bawa g skolah...abes berterabur dalam beg...kelakar kan...ada yg datang pinjam sbb byk pilihan warna...hehehe...skang bila aku tgk ank murid bawa set luna yg panjang cengitu, terus mengingatkan aku pada zaman kegemilangan aku dulu.


actually tadi g beli stationary dgn en suami...kunun nak beli pen jerk...sbb tak lama g dah nak start skolah kan...ramai gile budak2...dorang pun sibuk beli pensel la bagai...aku  yg tua ni pulak nyibuk lebih...tetiba teringat pulak zaman belajar aku dulu...setiap kali mula sem mesti serba serbi baru...sbb nak mula kan kelas dgn semangat br...jd barang2 sume pun kene baru la. dan perangai huduh aku ni terbawa2 sampai ke tua...padahal pen sume ada lg...tah apa yg aku beli, aku senirik pun tak pasti...main campak je dlm troli...sampai RM50 berhabis kat bhg stationary saje...niat dihati nak beli pen merah jerk...sbb pen merah dah kehabisan dakwat...sbb baru abes marking exam paper kan....di samping tu aku beli present utk ank murid aku...nak bg reward utk dorang yg tunjukkan improvement dalam exam lepas...arap2 dorang suka la...okey la...aku nak cuba try guna kaler baru ni...hehhe

4 comments:

cahayachenta said... BALAS

cuti nk habis dh la ye cikgu...

akak ni cg rupanya.. hehe~~

E K A said... BALAS

hehehe...
cikgu yg tak gaya cikgu

ciEk NiENa said... BALAS

sweet nye husband akak :)
huhuhu..

E K A said... BALAS

;-) memang pon suka gitu...bt kita ni cam kanak2 ribena g...hehehe...ada ciri2 kebapaan tu