Monday, January 10, 2011

air asia terbabas

baru je plan nak bercuti tadi
tup2 tak sampai 5 minit
dah kuar news
itu pun member aku yg post kat fb
gila scary
bagi org yg dok ulang alik naik kapey terbang
betul ke ae
derang kata kuar kat metro
maklum la kat sini tak de metro
sapa yg tau detail sila kongsi



AK 5218 @ kuching airport


terbabas disebabkan cuaca yg tak elok...mmg hujan pun smlm



masa dah nak jadi kan
apa2 pun ada hikmah di sebalik kejadian
betul tak...
tetiba rasa cam terbantut lak nak searching ttg percutian nanti
ngada2 kan
lama mana ko tanak naik flight
kang nak balik kampung camne 
ini je satu2nya alternatif nak redah laut china selatan
berenang dah la tak pandai
kang kene telan dgn jos pulak
arap2 tak de la yang maut
ekoran insiden ni




psstt : lina..camne kita nak balik semenanjung.mesti risau je time nak land



5 comments:

Khumaera Ismail said... BALAS

takut~!! wuwuwuuu~

eMMe said... BALAS

seriau dgr Air Asia terhempas, pagi tadi send my brother n SIL yg baru kawen gi Honeymoon kat Tawau, Syukur......moga selamat pergi dan kembali mE doakan mereka...

Nana Aris said... BALAS

memang btul ni eka..dah keluar berita tadi..takde yg cedera parah pun rasenye..

Lina Rahim said... BALAS

dah agak akan terjadi mcm ni..bukan mendoakan..sebab beberapa kali Lina balik KL sorang2 utk hal study, air asia landing cecah je ke bumi terus tekan brek, sampai semua muka & dada pernumpang tersembam& terhentak kat seat depan, ada sekali tu sampai bergoyang2 plane tu sebab landing mengejut sampai sume orang terjerit2..tau lah nak jimat minyak tapi keselamatan penumpang lebih penting.takut gile sbb sorang2 rasa nak nangis pun ada. tapi takpe la, lepas ni pengajaran utk air asia la..

anita_hanapiah said... BALAS

alamak eka takotnye..tp 2 la kan berserah je la..mcm eka flight la satu2nya pengangkutan yg ada..