Wednesday, January 5, 2011

contest deqlis 'GAMBAR KENANGAN PERCUTIAN 2010'

tadi jalan2 blog kekda. then nampak kekda join satu contest ni...anjuran deqlis...hadiah sangat lah lumayan. cantik giler kerongsang itu...bling2 lagi...kalu dapat confirm melekat kat kebaya nyonyaku nanti... serius hadiahnya amat menggoda jiwa ini sekaligus bercita2tinggi utk memilikinya...dek ketaksuban itu, aku pun ringankan jari jemari utk melibatkan diri dalam contest yg dianjurkan. cuba nasib la katakan..






tp ada syaratnya... menurut kata puan penganjur...contest ni mestilah di join lbh dari  7, kalu tak, akan terbatal dgn sendirinya... jadi korang please join the contest...aku tau korang pun banyak percutian yang mampu menggoncang jiwa puan penganjur...katanya, kriteria pemenang akan dipilih dari segi ke'happening'an sesuatu percutian.dush dush. ayat paa yg aku pakai.mohon maaf osman awang.cuti aku tak happening pun...pegi berdua je kan...syarat2nya adalah...



1. Mestilah Blogger dalam Malaysia ~ ya...tak syak lagi, saya org malaysia, walopun sepet macam 'mak nya' jual sayur

2.Mestilah menjadi follower blog Deqlis ni… ~ done !!!

3.Mesti add link blog nie dalam bloglist blog uolls ~ harus...mana tau aku menang nanti.so kene keep in touch selalu :) isk kemaruk betul aku nih 

4.Mesti Sticky post n3 pasal contest nie hingga 5hb Januari 2011 dan buat link dari n3 uolls tu ke sini.  ~pun dah

5.Mesti Tepek gambar kenangan percutian



 the venetian, macau

memperkenalkan drum roll plz... inilah suami saya

 dan ini interior design nya..ada canal




...........................................................................




     5.1 Nama Percutian Anda : BULAN MADU DI THE VENETIAN
  
Soalan 5.2-5.5: Beri rating 1-5 kepada perkara2 di bawah. 5 untuk yg paling tinggi markah/best/baik/senang/paling ok)

5.2 Hotel/tempat menginap:

 5 bintang
layanan mmg superb kat sini. terasa dirimu begitu berharga... kih kih kih...cumanya...eh ada cumanya... hotel rate agak mahal. bagi aku la... almaklum lah, aku ni bkn manyak duit pong... tp memikirkan hanimunanindah... sanggup ajor la.duit boley di cari...dan ada beberapa sbb aku dok sini...lihat item 5.4


5.3 Makanan:


 1 bintang

ni food court dia... masih lam bangunan yang sama...suka aku ingatkan itu adalah awan pelsu...makanan halal tu ada...tapi...dok was2 je...jadi cancel...lagi pun makanan di sini sangat mahal...nasi goreng RM 47.50.oh berkiranya aku...bab makanan pun leh camtu ke...tak la actually...harga tu is the2nd point.da 1st point is about halal haram


5.4 Kemudahan:


 5 bintang

dis is the main purpose that i choose venetian as our vacation. apa lagi kalu bukan shopping mall. bak kata kawan aku nampak shopping mall igt eka...utk org yg kaki shopping cam aku, sgt sesuai.... sbb mall nya besar... hotel dan shopping mall bergabung dlm satu tmpt. great !!! setuju sangat..sng tayah amik cab. kat sini macam2 jenama ada...err...korang...lacoste = crocodile ker??? ahahha


5.5 Kebersihan:


 tip top.. 5 bintang.
dijamin...memang tak diragui lagi. lihat sahaja gambar di atas



5.6.Extra Info: jika ada

::: ada..nak bagi petua sket ni...kalu nak gi sana, pastikan check cuaca dulu, musim sejuk ke panas ke...masa kitorang pergi suhu 15-17... tp tak la sejuk melampau.ala2 genting je...

::: banyak tempat menarik sekitar sini cthnya leal senado , macau fishermans wharf dan banyak lagi

::: beli mineral water siap2, mineral water sangat mahal... botol yg kecik tu = 20 dolar

::: hati2 jalan...sbb kete di sini laju2. konsep di sini, once kalu teranggar org, bior langgar sampai mati *agak kejam di situ* sbb tayah tanggung kos sara hidup mangsa....<-- ini mengikut kata macau residence la

::: shuttle bus ada disediakan oleh pihak hotel.free ajar kalu nak gerak dari 1 tempat ke tempat lain. jgn lupa amik schedule kat receptionst 






~ha...itu aja yang dapat dikongsi bersama~
ok tak puan penganjur???
arap dapat memenuhi kriteria encik dan puan yang ingin bercuti





11 comments:

PUANSTOBERI said... BALAS

seriyes bes! huwaa.... entah bila thn la kekda nak smpai ne...

E K A said... BALAS

bolehhh kekda...percaya la tempat ni semua org mampu pegi.

deqlis said... BALAS

salam...
wah! join my contest ya> lum anta link kan??
ke sudah ku tak perasan... kebetulan jenjalan sini malam nie..jumpe..

wow!!! best nyerr honeymoon dia...percutian yg tak akan dilupakan oleh tuan badan... tahniah..

bila laa deqlis nk dpt p sana pulak yer...

pepun thank join...nnati check2x klu lum hantar link... nanti deqlis cek ki dot dot dot yer..hihi..

gud luck!

Lina Rahim said... BALAS

ceh, awan palsu kah tu? ingatkan awan tu jadi cantik sebab pakai kamera mahal... :-D sungguh tipah tertipu

alinac lover said... BALAS

syok nyaaa

E K A said... BALAS

dah anta link nya...nanti saya anta lg skali ae...ala...deglis pun leh pegi la...betul...

E K A said... BALAS

a'a lina..eka pun tertipu...ehhehe...tempat tu dlm bangunan venetian yg besar gedabak tu

E K A said... BALAS

sangat syok..leh la alinac pegi nanti

Lina Rahim said... BALAS

ada tag. klik (link). Kalau rajin & nak join boleh la, kalau tak nak pun takpe..

cikpuanhady said... BALAS

waaa..bestnyer gi huneymoon kat venetian..cantikkk sangat!! sudah rabun mata nak vote yg mana satu ni..hoho..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

E K A said... BALAS

puan hady tq datang melawat...