Sunday, January 9, 2011

LOST WORLD OF TAMBUN

masa wat entry ni, en somi g semayang jumaat...bosan..pastu fikiran mela menerawang ke kampung. rindu kat mama n abah...pastu godek2 gambar dlm lappy ni. tetiba buka folder g tambun itu hari, maka terhasil lah entry ini .sekali gus mengubat rasa rindu dendam pada kedua org tua ku ituw....masa cuti kismes baru2 ni err baru ker...dah masuk 2011 pun kan aku bt family vacation ke Perak. actually nak ke LWOT jerk. sekali terrrrrrrrlajak ke Cameron.huh...cameron skang tak sesejuk dulu lagi ae...cedih bila tgk manyak pokok ditebang sesuka hati... lost world??? kalu ada yang tanya best ke tak...aku akan jawab bole la...ok dgn apa yg ko bayar.jgn compare dgn sunway lagoon yg mmg superb tu...tp masing2 ada keistimewaan masing2...mula2 mmg ada plan nak ke sunway lagoon lagi, tp tiba2 berubah fikiran... sbb nak cuba yg baru ni


 ini pose di waktu pagi, sebelum bertolak


tidak ketinggalan pasangan kanak2 ribena ini


kami bersama permata hati kami

dah sampai kat entrance LWOT


perjalanan dari Png ke Ipoh, mengambil masa 1jam setengah. jadi, kitorang sampai kat pukul 10.30 pagi. sbb tersesat sket. almaklumla kitorang mmg tak pro sgt jalan2 kat ipoh ni...dah masuk bandar dia ok je, sbb ada sign board. sesampai je LWOT, masyaallah ramainya manusia...tp kene accept la.kata cuti skolah...terus amik map dlm tmn tema, then beli tiket


normally tiket masuk = RM 38 per pax


tapi kitorang amik yang pakej punya... RM 56 per pax include meal + paddle swan + fish food + mystery gift. makanan boleh dituntut di Wave Restaurant. apa yg aku perhatikan, berbaloi la amik pakej gini. sbb bila kira balik chicken chop dgn coke = 15, paddle swan = 3, mknan ikan = 1, dan mystery gift, aku dpt key chain. tak tau bape harga dia. keychain tu ada tulis LWOT dan ada torch. kalu tanak amik pakej ni pun ok gak, sbb luar restoran ada stall kecik2 yg jual makanan jauh lagi murah dr dlm restaurant...aku igt kan tak de stall gitu...sbb tu aku amik je pakej. kalu la tau...hurmmm..tp tak pe la...mknan yg disajikan dlm restoran pun memuaskan hati.itu je la nak kogsi yang bawah ni sume gambar2. diingatkan gambar teramatlah banyak, kalu tanak lappy kesayangan korang terseksa tayah la scroll down. aku tempek gambar2 ni just nak abadikan kenangan bersama my parent je. in case aku rindu derang leh la tgk2.keseluruhan percutian ini amat menyeronokkan.lets the pic story u


sengih je aku.sampai leh kira bape batang gigi

pun senyum lagi. sungguh aku bahagia dgn apa yg aku ada skang
 specially famili


ni dah cover sket sbb dah nak masuk PETTING ZOO

binatang ternakan di sini sangtalah jinak

cuma aku je dok takut2

en somi berani la

cer tgk...aku sekadar memerhati jerk

dalam tu ada air terjun jugak

oh racoon

ini pose tutup mulut pulak

paddle swan

cantik kan

pusing2 keliling tasik

ada pulak swan tu dok mengekor je kalu campak makanan pun dah include dlm pakej

apakah makna di sebalik pelampung ni

ya...haruslah nak main water park

ombak tinggi sgt...mula2 en somi bawa aku dgn mama dulu

pastu abah pulak

ni aksi keterlaluan dari kami


pastu nampak pulak Tube Raiders


honestly, selama aku naik slide gini kan, ini yang pertama kali aku rasa panjang gila perjalanannya...sunway lagoon nya slide pun tak panjang camni...abah aku yg beriya benar nak naik...mula2 aku risau gak takut dia sakit dada.tp gagah nak naik juga. mama mmg surrender benda2 gini...so,abah takde partner la.makanya aku volunteer diri nak menemani abah.sebab en suami pun kecut perut nak naik actually.aku yg paksa dia naik



cer tgk...comel kan abah saya??? masuk ni kene pakai tight, tak pun short. seluar itu adalah hak milik en somi,nak main nya pasal sanggup...sekali tgk cam budak skolah pun ada kan...ampun abah...gambar ats tu kitorang candid time dia tgk org meluncur...muka tak tahan tuh...cam curious gile. tak sabar nak naikla tu


mula2 aku naik dgn en somi

 yang best nya time naik dgn abah...

menjerit gila dia ats tu...gayat weh...dah la lengkok2. sampai kat hujung tu, sekali pelepop jatuh dalam air.sian dia...tp dia enjoy sangat2..aku yg tak abes2 gelakkan dia.jahat punya anak...yapppadaaa


ini pulak Cliff Racer


cer tgk muka cuak en somi.comel kan

happy..like father like daughter

pas naik 2 game tadi, teman mama pulak.sian dia sorang2

siap lambai tgn nak ke mana tah la

sumpah..mama sangat gembira hari tu...aku pun hepi tgk dia

sempat lagi pose tatkala mama tgk berusaha utk menaikkan diri di atas pelampung :)

ni aksi ngengada

ni pulak kat hotspring...panas.suhu around 40-42

selain drp benda2 di atas game ala2 genting pun ada gak.tp aku tak naik ... sbb exactly cam kat genting




sekian wattamat (*__*)


kesimpulannya...boley la nak pegi...sekadar nak tukar selera.tak kan tiap2 tahun nak pegi sunway lagoon n lake town bersilih ganti...nak gak cari kelainan kan...apa2pun masing2 ada pro n cont


15 comments:

Iena said... BALAS

cam best jer lost world of tambun ni...
nway, mak & ayah eka ni cute lae...
sweet sangat! :)

selamat kembali bersekolah... ;p

PUANSTOBERI said... BALAS

Dulu akak masuk time murah je. skang udah berganda mahalnya. kena pikio pikio gak nak masuk dia. Tp slide tu mmg bes. dulu pun da ada. ulang2 naek sbb masa tu tak ramai org lagi. baru bkk katanya.

p/s: mak eka sungguh comey :)

sekamar rindu said... BALAS

salam..


awak ditag
http://sekamarrindu2009.blogspot.com/2011/01/best-follower-award-dari-mappiau.html

E K A said... BALAS

iena : hm ok la.nak kata best pun...sunway lagi best ko.tp ok ok je la...

kekeda : slide dia mmg kecut perut.panjang gile perjalanan sebelum sampai ke bawah

anita_hanapiah said... BALAS

sgt2 best tgk eka g bercuti...25/12 my aniversary tp malangnya nita demam....segala rancangan cancel...sedih bangat...

Lina Rahim said... BALAS

Panjang betul tube dia tu ek..betul la lebih panjang dari sunway punya tu..ingatkan lost world ni mcm kat bukit merah laketown..pasni balik perak umah mertua boleh la g..

E K A said... BALAS

best nak nya...cuti2 sama famili.

tak pe nita...bercuti bkn hanya utk smbut anniversary semata2...bila2 je leh pegi...sementara diberi kesihatan yg baik ni cpt2 pegi taw...

E K A said... BALAS

mmg pun lina.dah la panjang.lengkok2.putus anak tekak dok menjerit...

NeenaAnuar said... BALAS

Hi sweetie...

Thanks for being my silent reader.. salam kenal to you.. :)

wow! sakan berholiday kat LWOT! nice.. ;)

btw dear... please check your email yeah.. dah forward password to you! :)

harzharun said... BALAS

eka...ko ni asik bjalan2 je...jeles!

E K A said... BALAS

tq neena

harz...dah alang2 balik kg kan...saya ni kan dok di seberang ni...haruslah membalas dendam secara pukal once dah ada kat sana

harzharun said... BALAS

eka..i dah private belog la darling...dah lm invite...tp x accept2 lg...huhu

E K A said... BALAS

la ye ke...ehehe...dah...dah accept

Mr n Mrs Zaidi said... BALAS

wahhhh seronoknya g jln2 yek....

eMMe said... BALAS

baru tgk entry ni...wah! best la LWoT....
bile nak pi tah! org jauh dah sampai, org dekat ni, tah bile nak mai ntah la, hehehe....
mE tergelak2 tgk gambar2 Eka n ur famili, sooo FuNNy~ sweetttttttt.... ilike it!