Monday, May 16, 2011

masih dalam pencarian

skang ni...asal buka tenet
mesti minta tolong en google carikan beberapa barang


antaranya :


::: waterproof camera

dah lama cari benda ni... haiya... susah betul nak bt keputusan... aku dok nampak skang   
sony TX 10 berbaloi ke tak ar? nak sgt tgk kualiti gambar dalam air...kalu gi kedai mmg ar derang cakap clear. tp aku ni...selagi tak nampak bukti yg jelas lagi bersuluh...bertuah nak percaya kan. kalu kat sarawak dalam 1.3k camtu... err ada murah lg tak...cer tgk perangai buruk, nak yg kualiti. tp murah...pang sedas...kalu ada sesapa memiliki camera ni tolong....tolong lah comment sket kat bawah ni... betul2 perlukannya. tak byk masa lg dah ni. abes sume kawan2 aku tanya. tp derang pun tak tau nak suggest yg mana. ada gak gugel kat blog... ada yg bt review tentang tx 10 ni, tp derang cuma cite, "bestnya kalu dpt camera ni." bkn cite pasal kualitinya... hm en somi cakap, senang2 benam kan je la dslr dia tu ke dasar laut... kan ada jual cover utk underwater... tp pepaham la susah la nak bawa.... dah la besar gedabak... susah nak gerak dlm air nun. lagipun aku mmg bekenan dgn camera yg kurus2 ni...dari dulu lagi teringin, comel je. masuk dlm poket pun boley...dan yg faling2 fenting kaler pink...auwwwww



::: beg galas pengganti handbag




sumpah  !!! aku dah takde hati nak pakai handbag *melainkan datang mood bergaya*. gi sekolah pun aku tak bawa handbag. percaya atau tidak... kalu ada apa2 yg memerlukan ic aku, laju2 aku lari amik kat umah...taste aku skang more pada beg galas belakang cenggini. sbb penah berlaku 1 peristiwa sebelum ini, masa travel... handbag tertinggal kat epot. mana taknya, dah byk sgt beg... beg shopping dah sekian, beg2 baju lagi... sudahnya handbag sendiri tertinggal... seb baik jumpa balik. start dari kejadian itu, aku lagi suka melenggang... apa susah...sumber pendapatan kan kat poket yg satu lagi *sambil melirik manja pada en somi* skang ni aku mmg tgh cari dua benda ni...tolong ye geng... sapa2 tau pasal 2 benda ni jom share...yg beg ni tak kisah sgt.sbb balik peninsula ni bercambah je kat kl.berkenan dgn tak je...yg item no. 1 tu...



5 comments:

*Miss Syahnia* said... BALAS

dear, mmg nice camera tu..
beli kat smnanjung je murah cikit ;)

eyza said... BALAS

wah! eyza pun mengidam kamera waterproof.... senang nak gi snorkeling kan... cantik.. kaler merah jambu.... :) tapi kualiti eyza x pasti.... a'ah.. selalunya kat semenanjung murah c'kit...

~LeeyanaRadhi~ said... BALAS

eka..ape kate olympus tough? huhhuh..waterproof and shockproof...hihhhi..leeyana pun tgh cr kamera ni...tgn da gatal je..

cikpuanhady said... BALAS

best kan kalau ada kamera waterproof..

nak jemput dear join my ga, dear ada kelebihan..

Jom join :Nak menang souvenir dari Swiss? Meh join MBS Giveaway

Belog kami :Notre Belle Histoire

eMMe said... BALAS

amboi color camera mahhal tu same dgn camera murah saya, hahahah!!!

Eka, mmg pandai bergaya, beg tu cantekkk...kalo murah beli dua ye, hahaha...