Thursday, May 26, 2011

tahi lalat hidup



sapa di sini ada tahi lalat hidup angkat tangan
ye... aku ada...membesar sama usia dgn aku
masa kecik2 dulu, mama kata tak bape nampak
bila dah tua ni makin besar, besar dan besar
sehingga menimbulkan kerisauan di hati beta
kalu dia hitam je tak pe
ni siap timbul lagi
ala2 azean irdawaty la
ayo
tatutnya...
sbb tahi lalat kan dikategorikan sbg tumor
tp tumor yg jinak la kan



 pada zahirnya memang tak nampak kecacatanku itu



 tp bila dok dekat mmg jelas la. abaikan muka yg bersepah itu



 ni kalu di 3D kan mole aku tu mmg nampak timbul
wisau la wehhhh...takut makin membesar



 tahi lalat ni juga selalu jadi bahan mainan en suami. cer tgk gambar ni



kalu cam aku tgh serius wat keje kan
dia akan datang kat aku dan cakap dgn seriusnya
"eh jap jap...apa kebenda ni... ya allah...jap nak buang"
1st time dgr mmg aku takut, dgn mimik mukanya
aku igt kan apa benda la merayap kat muka ni
disusuli dgn ayat dia yg bersahaja "ada tungau la, tak mo keluar"
dia selalu takutkan aku kalu tumbuh bulu atas ni camne
ayo...jgn la risau kan aku yg mmg gundah gulana ni







adakah... bila umo aku makin meningkat
mole aku akan jadi cenggini
oh nehi hey....
tapi selagi dia tak membahayakan kesihatan aku
aku rasa biar je la dia kat situ
mana tau di situ letaknya rezeki aku kan
ada satu agi tahi lalat hidup aku (kat pung**g)
lagi lama usianya
dari dalam perut mama agi dia dah wujud
orang kata kalau ada tahi lalat di pipi ramai kawan
betul ae...? ye la kot...korang la kawan aku...ramaikan...

(*______________*)




9 comments:

rDnA said... BALAS

hahaha citer pasal mole..dina ni haa..tang batang hidung ni..dr lahir dah mmg ada.mak ingt habuk.jenuh cungkil.bila besar sikit br tau mole..

rosealley said... BALAS

ada gak, betul2 tengah hidung

AIN NAZRI said... BALAS

org kata tahu lalat tu rezeki tau.. jadi jgn laa buang.. x pe.. tahi lalat pemanis tuh.. comey comey

su su said... BALAS

ha ha ha...su punya mole lagi besar..
time skolah dulu nak sangat buang..
bila org2 cakap "nak pinjam la taik lalat tu"...ishhhhhhhhhh
ikutkan hati nak sgt buang....tapi tak elok kan..mana tau....itulah pemanis wajah he he he......

E K A said... BALAS

dina : takpa,tahi lalat pemanis kan


roseally : ahahha...ats hidung lagik ye


ain : tu la kan ain...biar je dia kat situ...


su : ha ya ke...meh nak skodeng sat mole dia.eka tak perasan sbelum ni

*Miss Syahnia* said... BALAS

dear, ain ada tahi lalat
hdup gak kat bw mulut
ala2 tahi lalat ct nurhaliza

time skola dulu slalu
cungkil2 nak buang tp
takmo hlang gak..
kwn ckp 'eh cntiklah manis
tahi lalat tu'
hehe

alinac lover said... BALAS

xde bahaya kot~

ad|nda said... BALAS

erk!! i pun ader taik lalat idup 3 bijik lagi... salah satu ader kat cuping tinge.... dlu kecik je after 4 years i tgk humangaih.. membesau bagai juara.. huwwaaaa!! kalau taik lalat yg tak idup paling obvious kat my face ialah atas bibir.. no wonder la i ni potpetpotpet.. ahahaha

Nana Aris said... BALAS

eka, nana ni lagi laa beso nihaa atas bibir ni..same la cam su tu jugak mase kcik2 dulu org asik nak pnjam je..slalu bg jawapan 'kalau blh cabut amek la..hehe'