Thursday, May 26, 2011

update sebelum balik cuti

wahhhh !!! penantian dah hampir berakhir. esok akan bermulanya percutian kami... dari bintulu, gerak ke kuching... tido barang semalam dua... tahun ni lom lagi 'lapor diri' di kuching. dari kuching baru terbang ke kl. so nak update kot2 ada yg tertinggal



::: house keeping ::: belom lagi...tp minggu lepas dah ngemop. cukup tak???

::: packing bag ::: hmmm jap jap lagi la... nape ae...balik kali ni rasa tak sempat je nak bt semua tu...ye la sbb aku bz dgn tugasan hakiki aku yg satu tu  kot...sbb dok pulun marking paper. tak mo bawa ketas peksa dlm kargo...merosakkan mood percutian nanti... kalu sebelum ni, 2 minggu sebelum bercuti dah pack barang

::: all da document + travel voucher ::: lom print lagi, wat pengetahuan, salah satu lokasi percutian kami, kitorang guna khidmat traveling agency. ni adalah 1st time. bukan apa, sbb tak sempat nak gugel ke hulu dan ke hilir.so aku guna je khidmat agen...cepat + mudah + senang... arap2 semuanya spr yg direncanakan... ini bukan hanimun ye... lebih kpd percutian keluarga... sbb kitorang bawa both our family... wink wink


::: present ::: setiap kali nak sambut anniversary utk pertunangan, setiap kali tu juga nak kene sambut beday en somi sorang ni...sbb apa??? kitorang tunang 7.6... dia nya beday 8.6... haruslah dia tuntut dua2 hadiah kan... tp, aku cam tau je apa yg dia nak... byk kali dia dok sebut pasal baju batik. ye la... aku tau la...aku dah rosakkan 1 baju batik dia... baju dia kene mkn dgn iron, sian tul bila mengenangkan peristiwa tragik tu nanti syg ganti balik ye... kot ada rezki cari kat ganu ke


::: pasport merah dgn biru ::: hohoho aku ada 2 pasport...satu sbb bekerja di sini, satu lagi utk g oversea...selalunya aku bawa dedua. takut apa2 kes kan. actually yg biru tu tajuk nya dokumen perjalanan terhad.


::: pem'book'ingan hotel2 ::: sepanjang percutian... wah bunyik cam meriah kan...sebenarnya... idok la meriah mana. tp bila dah byk tempat persinggahan, gitu la caranya....


::: kek lapis n all those thing ::: simbolik sarawak belum dibeli. dah menjadi kebiasaan setiap kali balik kampung mesti bawa balik brg sarawak such as kek lapis + midin + umai + terubok masin...err macam2 la. igt nak cari kat kudhing je.sempat ke ni.adehhhhh


:::  kertas exam ::: anak buah mama aka sepupu aku nak amik upsr thn ni... igt nak bawa balik paper exam yg sarawak punya...tp aku lom collect kat cikgu2...yg science punya ada la...sbb aku ngajar subjek tu


::: baju / seluar menantu pilihan ::: sesampai je di peninsular, aku terus berdesut ke pahang... so harus cari baju sopan sket plus kain batik suar panjang. ingat nak beli baju harian then tinggalkan terus kat umah mak...so setiap kali balik umah en somi tayah bawa baju lagi...ritu dah tinggal sket barang + kasut kiki lala aku... ye la.... umah en somi sume selipar besar2... semua nya anak teruna dalam rumah dia



setakat tu la dulu kot... k la nak start packing barang ni.... jom jom

3 comments:

Mr n Mrs Zaidi said... BALAS

wahhh xsabar nmpaknya nk balik panisular yek...nnt sinngah rmh sy ek..
nak kek lapis jugak...
nak nasi ayam penyet sbrg sg kuching tu jgk....
rse nak g kuching lagi la....

fikaryna said... BALAS

banyaknya to do list..bestnya cuti2 lagi..pahang balik mana? ryna asal kuantan..

su su said... BALAS

selamat coti-coti eka