Thursday, May 19, 2011

sambutan hari guru part 1

wah !!! berpart2 bagai...
ye la...sambutan hari guru kan dah lama berlalu
skang, baru ada masa nak gebang kat sini
actually aku just nak nyatakan rasa terharu aku pada sorang budak ni
aku ngajar dia masa mula2 posting dulu
kiranya hampir 3 thn berlalu
skang dia dah form 2
igt lagi dia ke aku
dia bagi aku ni masa teachers day itu hari




aku scan, tu yg kelabu asap tu
walaupun ayat tu simple
cukup membuat kan aku terharu
alhamdulilah dia masih igt aku
aku ni, bukan lah minta sgt diingati murid2
tp cukup lah mereka hargai pengorbanan aku ketika mengajar derang dulu
di sekolah aku dikatakan guru yang lembut
itu kata kawan2 seperjuangan + anak murid
walaupun aku rasa aku garang
ye la... suara aku kalu ngajar mmg jenis loud speaker, dgr 1 skolah
tp derang masih kata aku tak cukup garang
dan mungkin disebabkan itu juga
aku disayangi murid...errr ye ke...tah la...
mebe aku mengamalkan konsep kelembutan dalam ketegasan kot
kalu tak buat keje umah tak kan aku nak biar je kot
aku rasa tu pantang setiap guru
yg pastinya... aku suka jadi cikgu
(*___________*)


4 comments:

su su said... BALAS

beg cikgu lawa la

MommyAgharr said... BALAS

Selamat Hari Guru Eka, dulu msa skolah dolu2, sy suka kalo cikgu suara ala2 loud speaker mcm Eka ni lahh.. Rsa segala ilmu tu meresap dlm urat saraf otak ni.hihi. Betul tau.

eMMe said... BALAS

Cikgu Eka saya sayang kamu~ moga Cikgu Eka sayang murid eMMe~ hiks~

PUANSTOBERI said... BALAS

Insyaallah..berkat segala ilmu yg disampaikan kerana Eka suka dgn keja EKa.
Akak ni tatau nak kata la. suka ke tak eh? Teheheheh :D