Wednesday, November 24, 2010

balas dendam secara pukal ~part 2

actually, aktiviti hari ni mmg tak plan pun. Ia terjadi dengan sendirinya...:) tp i suka je, asal berkaitan dgn shopping. heaven.................tp balas dendam kali ni more pada makanan kot...camni citernya...semalam kan aku keluar coping dgn en somi. ada la beli baju kat mama beberapa helai. sekali baju yg satu ni tak muat pulak...so nak tak nak kene la tukar. sayang o kalu tersadai cengitu jerk... tp dah alang2 nak ke queensbay, aku buat la IC kawen sesiap...cup IC kawen wajib bt utk dua2 org sekali ye, suami dan isteri...RM27 dikenakan... (pesanan penaja : pada yang kuat berjalan n rajin check in hotel cam aku dgn en somi baiklah kamu buat sebelum sijil kawen kamu tu lunyai disebabkan dok lipat2 dlm purse... :) kalu tak tau lokasi pjbt agama p.pinang, aku boley bagi tau...ececey...png je ye...pjbt agama negeri lain aku tak tau...)

hari ni, setle dah 2 benda dalam satu hari. kali ni aku takkan biarkan kesilapan yg sama berlaku seperti semalam... keluar awal then terus jalan secara 'lurus' menuju ke jalan yang benar...takde bengkok2 or simpang siur ke tempat lain dah kali ni...pasje setle segala urusan, baru ke jusco utk tukar baju mama. dah namanya shopping komplek, korang igt aku leh tgk saje...borong lagi ada, tapi kali ni aku dah bawa beg shopping sesiap...selamat...(fakta penting utk pelancong yg nak ke png...eh ada ke pelancong kat sini ??? ari rabu pun masih tak dpt plastik taw...so korang kene alert di situ. rasanya isnin selasa rabu tak de beg plastik... )  jalan punya jalan, perut dah berkeroncong irama dangdut, pastu apa lagi... cari la benda2 yg aku teringin selama ni ... antaranya ....


sushi


sizzling



next??? apa pulak yer.... fikir fikir... mama siap bt statement lg, kalu aku balik kampung mmg dapur dia tak berasap. keras kejung je la ikan ayam dalam fridge tu.abes sekali balik, itu ini khatam...camno??? harini balik awal, sbb bawa mama kan...mana larat sgt mama jalan lama2...lagi pun ptg nya ada gathering kat umah tok....

3 comments:

PUANSTOBERI said... BALAS

wahhh...seronoknya diyer soping sana soping sini kan. :))

E K A said... BALAS

heheh...sonok mmg sonok.tapi purse makin menipis la k.reen

anita_hanapiah said... BALAS

eka try sizling kt tesco seberang jay...sedap..