Wednesday, November 10, 2010

'cantik' atau dah gemox

minggu ni sangat lah sibuk...sampai minggu depan sibuknya  tak terkata...tp esok sempat release tension kejap sbb ada dinner. yeay !!! nak jadikan cerita, tadi masa dok sibuk2 discussion dgn PK1, tanpa disedari aku membuat aksi yang terlampau. ulang sekali lg, tanpa disedari ok. situasi nya cengini. aku tgh discuss sambil menunjukkan paper work pada PK. paper work tu aku letak ats meja. seolah2 cam aku membongkok kan badan aku bila tunjukkan sesuatu pada PK.  korang penah tak mengalami situasi seperti aku. bila dah bongkok apa yg nampak? tetiba muncul 1 suara nakal


suara nakal 1 : amboi ....  kachaknya bu**t (punggung dalam bahasa melayu)
terus aku berdiri tegak cam nak nyanyi lagu Negaraku. aku tak kata apa2, cuma wat muka kelat
suara nakal 2 : apa rahsianya firdaus, sejak2 dah kawen ni, boleh tahan ae... kebetulan en somi pun ada di tempat kejadian


hah ambik en somi kene tempias sekali...adeh la. kerana isteri en suami pun kene. ampun abang tak de niat nak libatkan abg dalam hal ni. aku igt en somi nak marah aku la, tapi dilayannya derang. lagi dia suka.ai orang laki ni. masalahnya.... kachak ke (kachak maksudnya cantik dalam bahasa melayu)  atau aku dah gemox...sehingga meninggalkan lemak2 degil di situ.oh tidakk...pastu, aku tanya sorang akak tu"ala...eka dah gemok ke".dia kata..."tak...cuma berisi di part2 tertentu jerk". timbul perasaan tak puas hati. balik je sekolah laju2 aku amik weight scale ats almari.





dan........................hasilnya 40.9.. sama je. berat tetap aku setelah bergelar isteri en somi. mmg aku akui sejak kawen ni berat badan aku naik bagaikan wira. tp maintain dalam rate dia tu je la. cuma aritu sekali penimbang tu ting tong dia ckp 46...itu bukan salah aku. salah dia... so... perlu kah aku risau. atau bt bodo je. lom ada anak lagi cutting dah lari ke laut... sangat salute pada yg dah beranak pinak tp body maintain cam ank dara. apa2 pun,  lesson yang bermakna untuk hari ini... next time kene make sure 'parking' di tempat yang sesuai/strategic... specially bila berada di tempat awam... banyak mata yg memerhati :)

5 comments:

eMMe said... BALAS

alaa....tak ketara sgt la eka, still okey n sesedap rasa...
kalo nak dibandingkan dengan mE, ketara ya amat, janji kite sihat ye Eka...

anita_hanapiah said... BALAS

ala eka bila dh kawin biasa la 2...xpe eka maintain lg..meh blik tgk nita ni...menjadi2 plak naik badan ni..

ashu said... BALAS

berat menten xper...jnji badan slim melim...jgn da buncit2 yer~ xsesuai gitu...hahahahah~
(ala, dh cmpur hormon+mkn lalu, berisi la di part2 tetntu..heee~ makin mantap ker?? :p)

Iena said... BALAS

kite punye masalah tang berat badan ni...
tak jaga mmg berat ketara sgt naik...
adoiii... runsing!

E K A said... BALAS

emme : betul tu emme.janji sihat kan
nita : nita takpe tinggi.eka ni kalu demox...jadi pokok renek
ashu :campur hormon??? eheheh..protein byk sgt kot :)
lena: kerungsingan pada kaum isteri.mostly camtu kan.tp ok je iena...