Monday, November 8, 2010

hujan ke ?

rata2 geng blogger dok ngadu hujan...sejak dua menjak ni...siap ada yg rindukan pada sang mentari lagi. tapi kenapa aku panas ae. kat semenanjung mmg hujan ke. semalam super punya panas. sampai terpaksa minta khidmat en ekon. aku jarang on ekon kat umah, kecuali keadaan mendesak cam semalam. tak tahan rasa. pastu, tadi ngadu kat abah, tak leh tido semalam sbb panas. dia kata tu sbb bahang gunung merapi yg meletus kat kat indon tuh..boley terima ke fakta tu..ke fitnah semata2. jom kita tgk dari segi kedudukan geografinya



 lebih kurang la kedudukannya


ada ke possiblity akibat peletusan g.merapi tu yang menyebabkan aku seperti cacing kepanasan semalam. hm...ada logiknya jugak kot. sbb bertentangan kan. kalau kat semenanjung dia corner jauh sket. bijak gak abah aku ni. serius, aku mmg salute dgn abh, bab general knowledge specially geografi ni mmg dia mantap. dah... dah....aku bukan nak citer pasal geografi skang ni...bukan bidang aku.kantoi la kalu tanya bab geografi kat aku. plus sejarah...oh tidak...actually nak citer...pasal aktiviti hujung minggu dua laki bini ni.disebabkan petang semalam cuaca cam best je.en suami ajak bercanda di tepi pantai sambil menikmati sunset...dan.hasilnya...


love dis picas so much


hmmmmmm...kitorang tgh watpe tu


do u married me??? dah pun (^_*)


pas je bercanda...solat maghrib, then dok dalam hartz chicken buffet selama 2 jam. makan sampai muntah aku kat situ. haisssyy....sangat tidak senonoh.... habis... sume ayam. mau aku tak tergoda.dah rupa upin aku ni. pantang nampak ayam. seb baik kek n aiskrim dia bukan perisa ayam. kalu tak... confirm jalan perut ke depan. igt pas makan nak g mall beli bahan mentah...sekali hampeh.mata ngantuk sgt. sampai umah, solat, tido...zzzzz sampai ke pagi...buruk kan pangai

6 comments:

nUR_rOsALiNdA said... BALAS

A'aa...
skang musim hujan..
sejuk..tido malam pon x yah buka kipas

PUANSTOBERI said... BALAS

cunh ah gmbr itew.. kat sana panas ek..sini mmg mendung je cuaca skang..tp ok gak..mlm tido sejuk jew

Lina Rahim said... BALAS

Hartz Chicken Buffet baru buka tengah tahun aritu kat sini Eka..tak pegi lagi..sedap ke?

*luv Syahnia* said... BALAS

oh yea..kat s.alam ujan pnas
silih bganti ;P

mybe jugak ksan dr gnung brapi tu kot
bjaga2 dear..hehe

E K A said... BALAS

rosalinda : wow bestnya...save current.eka tak buka kipas tak leh dok le

k.reen, edit sesikit tu.tu yg cun.heheh.tq

lina : kat miri pun ada ae.ok la chicken hartz tu.tuk chicken maniac sgt berbaloi la.

ain : cuaca tak menentu ae...tq ain...take care to u to

maslinamansor said... BALAS

musim sekarang dah tak leh ramal. Rasanya satu dunia cuaca dah jadi kucar kacir..