Thursday, November 4, 2010

setelah berkompromi dgn en suami

hambik ko...berkompromi lagi
cuti sekolah kan tak lama lagi...makanya
jadual percutian haruslah dirancang terlebih awal
supaya adil dan saksama
ye la last year
aku ada i umah je.umah mama dgn abah
so tayah nak bahagi dua
tp tahun ni dah ada mak dgn pak
so kene bahagi sama adil,sama rata
tapi sebelum tu ada sesi rengeks merengek gak (^_*)
ye la...raya hari tu pun raya umah aku...
ni raya haji confirm tak balik
gila ke apa 1 ari je cuti, tak sempat nak ulang alik eh
jadi setelah ber'negosasi' dgn en somi
kata sepakat telah ditemui
flight dari BTU ke PNG adalah hari jumaat 20.11.2010
gedik aku nak balik ari jumaat tu gak
tanpa memikirkan baju yang berlonggok bak gunung everes tatkala itu
aku agak la, 
sebabnya
mengikut schedule minggu terakhir persekolahan mmg sgt padat
dari bintulu balik jumpa mama+abah aku dulu
minta restu apa yg patut
then start 27 pegi berhoneymoney...horey !!!
pas hanimun, balik png semula selama sminggu
pastu minggu kedua dan ketiga dec baru balik pahang
kawan en somi kawen
dua minggu tu kat umah en somi
setelah setahun kawen ni la kali pertama en somi dan aku jenguk umah dia
aku pun dah lupa jalan ke umah dia
jgn kata jalan, muka kak ipar aku pun dah igt2 lupa kot
harap2 aku dapat sesuaikan diri di sana
minggu ke-4 dalam dec balik png lagi
fair enuf kan...ehhehe...kata ank tunggal


cam tu la...sayang dia. wink



3 comments:

*luv Syahnia* said... BALAS

wahh..best..bestt
nak blik kg =)

Lina Rahim said... BALAS

wah, ini betul2 punya plan ni..

E K A said... BALAS

lina : ye la lina...sesekali balik.kene plan baik punya

ain : tak sabar nak balik kg