Thursday, November 4, 2010

dapat jugak akhirnya

kejadian ni berlaku minggu lepas. masih ke korang igt entry ni. aku dok melalak nak mekdi. ramai sgt bagi kata2 nasihat. thanx pada yg bg support. heheh... mulanya aku cam termotivate la bila korang dok nasihat aku tuh. specially nasihat AIN NAZRI... dah pasang niat tanak la makan fast food sgt. sekali minggu lepas... en somi bersuara "syg..........siap...jom kita g miri nak....." ( baik, patik menurut perintah tuanku - kata aku (',) miri = mekdi??? ya, hanya di miri sahaja ada mekdi...tp pelik, aku tak penah pun bg tau dia, yang aku nak mkn mekdi... aku rasa dia jenguk kat blog kot. then nampak luahan aku kat sini. tanpa byk tanya, aku pun apa lagi, laju2 packing barang gi sana. setelah 3 jam perjalanan (tipu...2jam setengah je) gedegung gedegang di atas jalan raya sampai la ke destinasi yg hendak dituju.  sesampai di sana makan la aku sepuas puas nya...serba satu lak tu






masa santapan dah berada di depan mata
teringat aku pesanan AIN NAZRI
tp tu la nafsu ku ini sukar di bendung
camne nak buat ae...ni dah dapat mekdi
teringin Kenny Rogers lak
seb baik kat miri tak de
kalu tak dgn KR sekali aku makan
sabar balik png
mkn puas2



en suami suka memerhatikan gelagat aku bila aku rakus di hadapan makanan



pas mekdi, tau aku ke mana
ke big apple pulak
utk dijadikan sarapan keesokkan harinya
pas keluar dari big apple kitorang terus balik
eh...boley pecaya ke
takkan dtg sini mkn semata2 kan
jalan2 kejap...shopping apa yg patut
tak la shopping sgt. cuma beli baju dgn comfoter sahaja
utk menambah koleksi yg ada
masa kat miri, en suami ckp
nampak gayanya thn depan kene minta tukar balik semenanjung la
aku blur la, napa lak ckp camni
dia cakap sian tgk bila aku dok ngidam nak mkn itu ini 
dlm hati, namo namo... balik sana gaji sikit
namo namo
ada unsur tamak di situ.hehheee
mana2 pun sama je kan...


7 comments:

harzharun said... BALAS

yang..ko mkn semua tu ke?...hahaha...amik peluang yea...ye la dekat 3 jam drive kan...haha

E K A said... BALAS

iyo la...semua tu ana yg punya.pecaya tak...tp en suami yg abeskan...cuma nak rasa serba satu je

Lina Rahim said... BALAS

hahaha..Lina pun tak kesah husband lama lagi kat sini, so far dia belum apply balik Semenanjung..sebab elaun lebat sapa nak bagi..kih kih kih..anyway, tak lama lagi Mc Donalds bukak lagi dua cawangan 24hours dan drive thru McD, satu kat depan library, sebelah Colombia Asia Medical Centre dan lagi satu kat Permyjaya sebelah Shell petrol station..hehe..2-2 dekat dengan umah..saya suka, saya suka, saya suka..lapar2 waktu malam boleh pergi Mc D.sebelum ni KFC dgn Sugar Bun je yang 24hours

Farah Sygs said... BALAS

byk sis mkn...lepaskan sume rse mengidam ke nieyh??

E K A said... BALAS

lina : hm tu la...kalu balik sana terasa gak tu.sbb dah biasa dgn gaji skang kan.hehhe

farah : a'a...mkn semuanya...sangap...lepaskan gian...sume ada...balik dgn tenang

*luv Syahnia* said... BALAS

boleh tahan akk mkn erkk...
bdn kecik je..hehe

lpas suma tringin akak da :P

AIN NAZRI said... BALAS

so kiuttt.. makan laaa.. tak pe takpe.. after dah lepas niat makan mekdi nie, leh puasa makan fast food.. tapi kenny rogers tak yah diet ye.. sbb KR ain sgt suker.. especially muffin vanila..