Monday, November 22, 2010

terkena sudah

kejadian ni berlaku pada hari isnin lepas. g mall, nyoping la keje aku kan... puas load barang lam troli,  sampai penuh lak tu... tiba turn nak bayar... tetiba tak dpt beg plastik. tepuk dahi aku... dalam hati ckp...alamak...ari ni ari isnin da.... kan png mengamalkan konsep tak berplastik bila muncul ari senin, ke tempat lain pun sama...nampak sangat la aku ketinggalan jaman...  eh aku tau hal ni...tp serius terlupa... sbb dah lama tak shopping kat png kan. abes, nak tanak kene la beli plastik beg 20 sen tuh...
yaaapa daaa...tak pasal2 je.seb baik murah... pasni kene igt tak pun bawa je beg sesiap.beg shoping mmg dah ada kat umah ni ha...tp lupaaaaaaaaa.......

8 comments:

fikaryna said... BALAS

oh..bagus macam 2 eh..

harzharun said... BALAS

owh g2 eh.hurmmm, baru tau ni....yg aku tau, seven E je yg xbg beg plastik lgsung..susah jugak kalo xde beg plstik kan..kalo barang sikit xpe...

asna cute said... BALAS

kat KL cume kat jusco jer ari sabtu dia xbg beg plastik hehe.

E K A said... BALAS

ryna : green day...tp tu la kita kene siapkan ber sesiap

harz : ha tu la,nanti kalu singgah png, beringat la.ari isnin bawa paper bag seniri

eMMe said... BALAS

owh me penah kene tau Eka
kalo ari minggu, Selangor Area hari tanpa plastik bag...1 plastik 20 sen, hahahhaa....

Nana Aris said... BALAS

kat sini hari sabtu kot..monday tak sure plak sbb jarang-jarang shopping monday..hehe kadang tu mmg da prepare shopping bag tp bleh plak unexpected shopping trip so nak tak nak kne la bli jugak plastic bag tu ;p

faRhaNa said... BALAS

eka, kt selangor setiap ari sabtu xde beg plastik..kdg tuh terlupe jer..tp klu beli brg hangkut je ngan troli2 smpi keta..xkose lak nk beli beg 20sen 1..klu 1 je nk kena beli xpe la.kena lak beli penuh troli, plg tidak 10 beg plastik kan, nanges..hehehe

E K A said... BALAS

emme : igtkan kat png je.tmpt lain pun ada ae
nan :ye la...seb baik 20 sen
farhana : ye tak ye jugak ae.kalu 10 bungkus mau tak 2 hinggit