Thursday, November 11, 2010

sakit nyamuk ???

seperti biasa, tiap2 pagi...aku akan masuk ke kelas check kehadiran budak2

me : bila cikgu sebut nama, sebut 'saya'
murid2 : baik cikgu
me : Aleeza ak Bawang (murid pertama)
tuan empunya nama : saya
:
:
:
me : Lazarious Erronus ak Bulan (murid ke 8)
:
:
:
Patrick ak Singa (murid ke 26)
:
:
:
Reudolph Kimo ak Quat (murid ke 31)
:
:
:

Simond Jelik ak Batu
murid2 : tak hadir cikgu
me : kenapa???
murid2 : dia sakit nyamuk... 
me : ??? pitam aku dengar.sakit nyamuk


first time aku dengar penyakit yang namanya SAKIT NYAMUK. cari dalam dictionary mmg tak jumpa. masuk bilik guru aku rujuk pada yang pakar.korang tau apa sakit nyamuk tu. hahha...demam denggi korang...sabar aja la...


p/s : tak berapa ari je lagi result UPSR akan keluar.risaunya...
arap2 SCIENCE tahun ni dapat capai target


5 comments:

PUANSTOBERI said... BALAS

eh.. ni entry lama yg baru post ari ni ke? Bkn ari ni suma da tau result ke, ke yg Sarawak lain plak

E K A said... BALAS

a'a kak reen.schedule silap time da....tessesese...schedule entry actually

Cik PUan Mr Shaiful.. said... BALAS

he he he...macam2 budak2 nie

eMMe said... BALAS

me dah agak dah, sakit nyamuk tuu...
tu pun Eka tak tau, len kali tanye cikgu eMMe la
hahahaha~

E K A said... BALAS

puan mr shaiful..maybe kat tempat dorang panggil sakit nyamuk.kita tak tau

emme, kalu dorang sebut lain jadinya tau.sbb iban ni ada slang dia sendiri.sum ting like 'nyamuuuaqq' lain la slang dia.tu yg eka tak dpt nak tangkap