Wednesday, November 17, 2010

sebelum meninggalkan rumah

memang sibuk berkemas. aku rasa korang pun camtu gak. kalu nak tinggal umah dalam jangka masa yang lama... mesti sibuk cuci baju, nyapu bagai. kosongkan peti ais. sbb takut kalu hujan, guruh...automatic jatuh.peti ais dah tak dapat menjalankan tugas dgn jayanya, sbb tuannya berada di semenajung. bila dah tak on peti ais,lu pikir la sendiri.apa akan jadi pada brg2 yg dok dlm tu, specially ayam ikan udang.confirm berulat kan. kadang2 kita tak duga apa nak jadi. sebab tu kitorang amik keputusan, setiap kali cuti panjang kena bt kemas kini secara besar besaran. mula2 menyapu sampah. mengemop.cuci dapur.cuci peti ais.cuci jamban (^__*)


lipat baju


dan abaikan timbunan kain ibarat banjaran himalaya tu. kan aku dah cakap pada entry sebelum ni.aku sgt sibuk.sampai tak sempat basuh baju



pastu kene salin comforter baru


comforter lama anta dobi



dah alang2 tu en somi cuci ekon sekali.dah berdebu filter nya. tunggu thn depan la servis lagi sekali.
amaran : jangan sesapa kata aku buli en somi lak. kami buat kerja berdua duaan... tak kan aku nak letak gmbr aku lam blog ni pulak kan.oh tidak...semangat ni korang..hari ni malam last aku tido di bintulu .jumpa lagi tahun depan ye bintulu. pasti aku rindu akan tilam empuk ku ini. bwerk :b


8 comments:

PUANSTOBERI said... BALAS

syioknya la hai org tu nak balik yer.. slamat bercuti cikgu...

E K A said... BALAS

ye la k.reen.happy sangat...dapat cuti pnjng gini

anita_hanapiah said... BALAS

bestnya dpt blik kg..

E K A said... BALAS

besssssstt sgt.setelah mengabdikan diri di sini utk beberapa bulan...bila saat nak blk kg aduh...seronok tahap gaban

*luv Syahnia* said... BALAS

rajin nya en.hubby tolong ngemas yea..
kak nak blik kg kan meh lah singgah sel
jalan2 kat sini ;P

E K A said... BALAS

ala tak boley la syh...akak transit kat epot kejap je.2 jam je.then flight ke png dah nak depart

fikaryna said... BALAS

yer2..eka x booly en.somi..hehe..

moga cuti panjang enjoy yer..

harzharun said... BALAS

uih..lamanya cuti....ok, pastikan curi masa untuk kita jumpa ok...hehe