Tuesday, November 16, 2010

minggu yg sibuk

aku tau, waktu aku publish entry ni. tak de sapa bacapun...semua sibuk buat rendang, lomang...tapi aku ngadap lappy...dah berkali2 nangis di bahu en somi.sampai en somi tak tau nak buat apa.camni rasanya raya di perantauan ye.sedih gile...terbayang je wajah sedara mara kat kampung.mama dgn abh pulak kejap2 tepon.derang pun sedih gak....huargh.......nak nanges lagi

 ....................................

utk nak hilangkan kesedihan yg melanda di hati, aku nak story 1 benda kat en blog. kejadian ni berlaku pada minggu lepas.serius umah aku mcm tongkang pecah.minggu lepas kan baru je selesai final exam.makanya berlaku la operasi penyemakan kertas.dah tu...minggu tu jugak sibuk dgn preparation utk hari anugerah murid cemerlang. aku selaku AJK hadiah dan sijil teramat lah sibuk. nak kena packing hadiah. buat sijil. pendek kata, hari2 yang aku lalui sgt lah sibuk.  seb baik la ada en suami yang sgt ringan tulang dan memahami...


dalam sibuk2 pun org nak amik gambar mau je aku*candid*
sila tgk pipi yang semakin keluar dari paksinya


ni pun sama candid


 aku bersama sebahagian hadiah


 sewaktu majlis penyampaian



sempat lagi menjeling ke arah en somi waktu melaksanakan tugas.dush dush


ni antara aksi yang membuatkan aku tak kering gusi


ni pulak org yg byk membantu aku time buat sijil
sengaja nak menyengetkan kepala korang
supaya korang tak dpt tgk anggota bdn en somi yg sensor
hehehe





3 comments:

PUANSTOBERI said... BALAS

akak baca la entry ni..takde melemang bagai..esuk buat laksa ja.. teheheheheh

ashu said... BALAS

hummmpphh!!! saper ckp xder yng baca...SAYA la ORANGNYA!!!huaaaaahhhh...nk nangis gak..(senasib la kita!)td pon dh berair mata...tpi cover2 cikit sbb cik somi dh pasan..nnti mls nk explen..sbb lately asek menangis jer kejanyer...ahahhahaha.SAYA HOMESICK!!!dh lmer tau xblik kpong last msa raya ritu laa..cam busan giler jer raya kt cini.pala otak asek igt ketupat rendang kt rumah...huaaahhhh...sob sob...

p/s:samat hari raya aidiladha puan eka&cik somi.. :)

E K A said... BALAS

ashu,takmo sedih2 tau.mommy preggy tak elok sedih2.sian baby.sbr ye syg...en somi keje ke...cuti sbtu ahd lari ke png kejap.eka ni pun td mama cal dah berbaldi2 nangis.en somi tau.leh ajak keluar tgk wayang mlm2 raya ni.motif? sbb nak kurangkan rasa sedih eka.ada ka....

k.reen...cedapnya makan laksa...bak sket...