Thursday, May 20, 2010

yeay...ma parent was here ~part 3

lamanya tak buka blog... (eleh baru kemarin kan) sibuk sgt la kunun. kalu sapa yg ada fb aku tau la kejadian semalam...apa ae??? hehhe...ramai gak dok tanya sempena apa majlis kesyukuran tuh...dorang igt ada 'berita gembira'.tetttt...tak de kaitan pon...aku bt majlis kesyukuran kat umah merangkap sambutan sempena kedatangan my parents...alhamdulilah berjalan lancar.walaupun last minute plan...



ha...ni watak2 yang menghadirkan diri waktu majlis tuh



berbalik pada majlis kesyukuran semalam...pas je balik skolah,salin baju terus bergegas ke dapur. memasak la bagai. aku jamu tetamu bihun sup + macaroni + desert + match potato + fruit cocktail.macaroni n mach potato tu requested by my colleageus la.dah lama aku tak bt kat dorang.masa zaman bujang dulu...nak je, aku bt...dah byk kali dorang suh bt...so aku amik kesempatan smlm tuk lunaskan permintaan dorang



umah aku yg tak de carpet...kosong benar...




eh...mana pasangan si kuning tuh



rugi...disebabkan terlampau sibuk...tak sempat bergambar dgn en suami.baju kitorang sedondon...kununnya nak jadi raja sehari lg la...tp dalam hati...tak sabarnya nak tukar...malam2 disuruhnya aku pakai bj kurung...isk...tak patut...dia takpe la baju melayu selapis je. kunun nak aku matching dgn dia.ikutkan tanak pakai dah.panas!!! tp bila tgk dia dah siap iron baju tu...tak sampai hati la pulak nak tolak...haiyyyhhhhh...suami ku ituw selalu je bt aku serba salah

gambar makanan pun tak sempat snap dek kekangan masa yang terlalu sibuk (cam kurang seswai je struktur ayat ni,mintak maap ye cikgu BM) bkn apa aku kene pastikan segala makanan sentiasa ada atas meja nun... mknan yang dah nak abes haruslah aku la top up dalam tray...


according to the picture above (last picture) nampak tak si kuning tu semakin debab...mmg tak dapat dinafikan bila aku pakai baju tu...agak ketat tambah2 part....hehehehh...am i need to tell u the truth...no need ae...lagi pun dapat dibuktikan dgn my latest weight yg sudah mencecah 41 kg.napa ae pas kawen badan naik...padahal mkn time aku sama je.dan kuantiti pun lebih kurang jerk.syg o...baju tu br pakai 2 kali je.lepas ni haruslah dibuat baju tu ke sekolah.kalau tak rugi...tak berbaloi dgn harga dah kene simpan dalam almari....


p/s : esok sambutan hari guru pulak...suker2.
lama tak nyanyi lagu tuh...
asik bawak balik
hadiah jerk
 minggu
ni

..........................(*_*)..........................



2 comments:

Shuhadah said... BALAS

waaaahhh, sodapnyerr...
nak gak..
pos la kt cnie cikit puan eka... :)

E K A said... BALAS

hm dtg la sini...tak pun raya nanti eka bt.kalu ada rezki dtg la umah...dah lama ashu tak jenguk umah burukz tuh...sampai wedding day eka pun tak pegi...cedih.heheheh...tak sedap mana pun.biasa2 jerk...kat secret recipe lg sedap...=)