Monday, April 26, 2010

air kelapa muda dan wanita

aku baru je dapat info ini
benarkah air kelapa muda tidak elok diamalkan
utk mommy to be
ada pulak setengah fatwa cakap elok
adush
confuse aku
mana satu betul ni
musykil
tu susahnya dok jauh dgn parent
apa2 kekeliruan sukar dikongsi
mmg la leh tanya dlm fon
tp cam susah je
(lg pun aku malu nak tanya mama aku bab2ni)
alangkah beshnya kalu aku ada kakak
leh sharing everything



8 comments:

rDnA said... BALAS

eka..yg dna tau air kelapa muda bila keguguran or dalam pntang mmg tak boleh minum..klu mommy to be ni not sure plak.so better avoid la.tp klu demam bagus minum
klu preggy air tebu pn tak bleh minum..

E K A said... BALAS

banyak juga ae pantang larang ni.eka dah la lemah sket bab general knowledge ni

10 said... BALAS

boleh minum la... selepas dah melahirkan ank tu yg x boleh minum dah... takut sakit urat (org tua2 cakap...) mak org ckp kalo nak minum jugak tunggu hang mengandung lagi satu... faham x eka?

Shuhadah said... BALAS

yerrrppp,setuju 100%...dier elok tuk eka yng nk jd mummy...sbb air kelapa muda boleh menyuburkan tuk org yng nk ank.tpi biler dh branak mmg la xelok minum...xdigllkan.sbb air kelapa muda tue kan sejuk.nnti kembang urat2 tue...xelok tuk kesihatn pompuan.faham2 sndri laa...

p/s: nie mesti kes xpecaya org ckp ritu kan???sbb tue tulis status cmtu..huhuhu :p

nUR_rOsALiNdA said... BALAS

Ye la..Lagi² kalau kandungan tu baru² lg sbb air kepala ni tajam...tak tau la pulak...sebab ni apa yg kita tau la..hehehe~

E K A said... BALAS

ashu & rosalinda...thanx for ur opinion...
eka confuse sbb mcm2 opinion ada

Shuhadah said... BALAS

meh cinie nk tolong betolkan konpius tue...
minum air kelapa muda nie tuk suburkan wanita nk dpt ank.tpi kalo dh dpt xyah la minum..aiiyaaa!!! da faham puan eka???
nak tegelak pon daa... :p

E K A said... BALAS

hhehehe...pahe pahe....saya budak baru belajar...kalu salah tolong tunjukkan


(wink) cabot lari...