Monday, April 26, 2010

folic acid

selepas kejadian itu jugak
aku dinasihatkan utk mengambil folic acid
apa pendapat korang ae
ok ke
bt pengetahuan korang
aku ni jenis penakut telan ubat
ok ke folic acid ni
ada kesan sampingan ke
aku try search internet
tp tak de pun nyatakan side effect dia



so far ubat ni mmg termasuk dalam bekas ubat aku la


apa yg doktor tu ckp
folic acid ni mmg elok diamalkan tuk mommy to be
3 month before to get pregnant
leh elakkan defect pada baby
dr tu cakap lg
better amalkan supplement dari awal
baik utk kesihatan
apa-apa pun kita hanya berusaha
DIA yang tentukan





4 comments:

rDnA said... BALAS

better amalkan folic acid ni eka..tp bkn la sebagai pil kesuburan.sebab folic acid ni vitamin dr syuran2 hijau..klu yg plan to prgnant mmg elok makn utk elakkn kecacatan bby especially saraf,otak and saraf tunjang bby..klu beli kt farmasi biasa pn ok..berapa sen jer ntah tp nk branded kt watson or guardian banyk..appeton klu tak silp rm26++..
dna doktr galakkn mkn lepas miscarriage hr tu..kakk ipar pn semua suruh makan..sehari sebijik..mkn after kita mkn..terlebih pn tak boleh gak..so mkn sehari sekali jer

E K A said... BALAS

tu la...doktor dah bg dah tu...ada lg 3 papan...nanti abes kene beli sendiri la

Mrs weck said... BALAS

kita xda plak doc suh mkn acid folic time sblm preggy..sbb doc ckp,acid folic ni kegunaan dia lebih pd baby..sbg supplement tambahan untk body bby develop. huhu..apapun kpd Cik Puan Eka,jgn giveup..sentiasa mencuba dan cuba utk dpt kn baby..huhu..pasti layanan suami akan bertambah berganda2 dari layanan sekarang..percayalah.. :)

E K A said... BALAS

thanx mrs weck
doakan la ae

dr ckp elok amalkan
3month before to get preggy
yg dah preggy pun kene gak
tuk develop tulang baby tu
nama je kene makan
tp saya ni kejap mkn kejap idok
adeh
hai obat la obat...