Monday, April 19, 2010

doa pohon zuriat dari-NYA

aku just nak share dgn korang
yg tgh plan nak ada baby
ni doa yang selalu kita baca
doa ni utk dpt ank yg soleh dan solehah
surah ali imran ayat 38
korang cari la ae dalam tenet ni


dan satu lagi
ni aku dapat dari kawan
doa utk memohon dapat baby
sural al anbiya'ayat 89
salasilah surah ni
apabila nabi zakaria dah berumur
dah beruban masa tu
tp lom ada zuriat
so dia keep on doa kat tuhan
supaya dikurniakan zuriat
(harta yang tiada tandingannya)
ni ayatnya


وَزَكَرِيَّا إِذْ نَادَىٰ رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ

bermaksud

Dan (sebutkanlah peristiwa) Nabi Zakaria, ketika dia merayu kepada Tuhannya dengan berkata: Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi.


wallahualam
kita hanya merancang
DIA yang menentukan
...........(o_o)............



2 comments:

pn fAzrin in d h0use said... BALAS

sama2 la kita doa ya eka...amin...

E K A said... BALAS

amin...wan pun plan nak ada baby gak ke