Tuesday, December 28, 2010

check list sebelum balik ke sarawak

 
wahhh...siap ada check list lagi u. haruslah supaya aku tak meroyan di kemudian hari...arap2 takde la aku bersungut dok teringin itu ini masa kat sarawak nanti...mostly, apa yg aku teringin nak mkn sume dah dipenuhi en somi ...antaranya




ice cream cake baskin robbins.nampak tu ice dah start melting


sushi ~ kat sana pun ada sushi, tapi cap lain


kenny rogers ~ KR mmg tak de kat sana, jadinya...haruslah aku pulun habis2an


 laksa penang...kata ank mami kan


banana split ~ susah nak dpt ni



seafood lasagna ~  ada pizza hut, tapi lasagna asyik abes je

walopun banyak makanan memenuhi kehendak aku, tp masih ada beberapa makanan yang belum didapati, seperti


::: chocolate indulgience secret recipe ~ yang ni takpe, pas en somi baik demam, dia janji nak bawa pegi..tapi kalu tak baik2 juga??? aku tekan minyak la g sendiri.ala dekat je. kat autocity

 ::: char kuey teow ~ aku tak tau apa masalah kedai ni...aku mmg suka gila dianya CKT, malangnya setiap kali aku pegi, setiap kali tu gak aku kecewa. 2-3 kali dah pegi tapi gelap je. nenek dia beranak kot. marah betul aku

::: chicken rice shop ~ yang ni aku tak de la gila2 nya teringin nak mkn, sbb leh bt sendiri. cumanya maybe, tak sesedap CRS la.tehehehe :)

::: cendol ~ ini mampu buatkan aku gila bayang kalu tak dpt nih. harus usahakan sementara masa masih ada.dekat je.kat gelugor nun...



masa ada lagi 2 hari utk memenuhi segala permintaan aku. dapat ke tak ye. kalu tak dpt kene tunggu thn depan pulak la :( tu pun tah bilanya nak balik tak tau lagi.flight tiket utk thn dpn pon blom book lg...


4 comments:

.:Mrs. Engineer:. said... BALAS

eka slalu mkn char kuey teow kt area mne?

E K A said... BALAS

eka selalu mkn CKT kat kws umah ni ha...eka ni cerewet sket.certain CKT je dpt mkn.tg bau asap sgt eka tak suka

PUANSTOBERI said... BALAS

meh la makan kat sini. Kat sany CKT atau Malis. Yg sany tu dia kedai besar. So, takde bau asap. Dkt dgn Istana Budaya.
Then Malis tu da ada shop lot sendiri. Kompem la takde bau asap.

Eh...silappp....Eka kat Penang..bkn kat KL. Hik hikk... :P

E K A said... BALAS

a'a la kek da.eka kat png.jauh benar nak g kl tuh