Sunday, December 5, 2010

happy 1st anniversary

cuppp !!! comercial break kejap.asyik citer pasal hanimun je kan sejak 2 menjak ni...beri laluan pada tuan tanah utk cerita ttg sambutan anniversary nya...waktu aku buat entry ni, baru je balik mkn2 dgn family. anniversary yg pertama, dijalan kan secara kecil kecilan *akan dicerita diakhir entry nanti* tiada hadiah untuk kategori individu, tetapi en suami decide utk hiburkan hati dgn melancong , sbg reward pada diri masing masing.


terima kasih abang !!!


mengimbau detik 365 hari yang lepas, iaitu tanggal 6.12.2009, dua dara dan teruna 





di satukan menjadi suami isteri yang sah setelah terjerat dalam percintaan mee segera mereka




 ya cinta mee segera kerana mengambil masa yg sangat singkat utk mengakhiri hubungan mereka dgn ikatan perkahwinan. mereka kenal atas dasar kawan pada 9.1.2009 iaitu tarikh si dara di postingkan ke sarawak. dari situ si teruna mula usik si dara. byk insiden yang menggelikan hati time dia nak approach aku. nanti leh la cite kat ank cucu. bayangkan, tetiba je ada chocolate, hadiah atas meja. rasa cam ada secret admire pulak. then ada budak antar bunga kelakar ooo...oh skill murid2 dijadikan medium utk mengeratkan silaturrahim (dont try dis at home) aku tak tau dia ciplak idea dari mana. sungguh aku tak duga. kalau nak diceritakan di sini mmg byk cara2 dia memikat hati aku. dimintanya no telefon aku, secara gentleman tapi tak dapat, lastly...dia guna cara kasar dgn meminta maklumat diri aku pada kerani. malangnya ketika itu aku sudah menukar phone number. misi gagal lagi. pada masa yg sama, seluruh isi perut sekolah mmg dok kenakan aku dgn dia, tah mcm mana derang tau. si teruna yang mmg tidak kenal erti putus asa, terus berusaha keras utk dptkan phone number dgn meminta no dari kawan serumah si dara. dan dari situlah, bermulanya episod dara dan teruna... bila difikirkan balik mungkin itulah hikmahnya mereka tercampak di bumi kenyalang. walaupun pelbagai rintangan yg melanda sebelum disatukan, tetapi berkat kesabaran sang teruna, mereka diijabkabulkan dalam majlis perkahwinan yang cukup sederhana



alhamdulilah...selama setahun bergelar isteri kpd MOHD FIRDAUS aku tidak pernah menyesal dgn tindakan cinta mee segera kami. buktinya... aku bahagia dgn kehidupan sekarang !!! sangat bahagia !!! pada en suami happy anniversary. terima kasih kerana


::: menjadi suami terhebat utk sayang
::: memilih syg sbg suri hati abg cis..agak jiwang di sini
::: menjadi imam kpd sayang
::: sanggup susah dan senang bersama
::: tahan dgn kerenah sayang
::: selalu aje toleransi dgn ank manja sorang ni
::: teman syg tgk citer hantu, walaupun abg sendiri pun penakut
::: jaga syg ketika sakit demam
::: selimutkan syg setiap kali comforter dah 'pusing' ke arah lain
::: dapat menerima sayang/mama/abah seadanya
::: buat surprise party tadi


yer sgt surprise.aku mmg tak tau langsung plan hari ini.ckp nak g pisa jerk nak tgk pc fair kunun, suddenly dalam perjalanan tu, abah ckp lapar. singgah kedai ikan bakar. sekali keluar satu kotak besar dari bonet kete.apakah??? abang bersengkokol dgn abah yer???


kotak yg membuat aku teruja. BR???


siapa punya angkara ni


buka2 je ada ini.igt tak aku dok gila nak mkn cake icecream itu hari


dah setahun jadi bini abg yer...


tgk...dah melting cake nya



so yummy

mari kita suap suami kita

semakin cair.secair hatiku tatkala melihat en somi.dush dush dush


mama saya sangat comel kan !!!


the dish beside the ice cream cake


tq mama n abah...lot of love



mereka lah orang2 kesayangan dalam hidup aku
sungguh !!! aku bersyukur
berada disekeliling org yg menyayangi aku
kamu ibarat nyawa aku
waaa...terharu + sedih...


6 comments:

PUANSTOBERI said... BALAS

wahh....melting cake ice-cream lagik.. bes bes... happy annivesary utk Eka n Firdaus.. :))

Lisa said... BALAS

selamat hari ulangthn eka n daus, didoakan moga pjg jodoh sehingga akhir hayat.. aminnnnn

erm cam sama jer cinta segera eka dgn akak heheh

E K A said... BALAS

hmm...mekacih k.reen.kejap je dah setahun kan !!! bila nak ada baby ni k.reen

E K A said... BALAS

k.lisa,sama ae...hehhehe...tq doakan

Irtiyah said... BALAS

Salam
Happy anniversary :) Semoga bahagia selamanya.

Iena said... BALAS

so sweet dear...
happy 1st marriage ann dear...
may ur love always growing deeper n deeper...