Tuesday, December 28, 2010

welcome back to school

tak lama lagi dah nak kembali ke sarawak...ah...tanak boleh tak??? nak cuti lagi, tapi gaji bulan2 jalan seperti biasa, boley tak...pangggg skali........penyakit malas dah datang. 


kejap je masa berlalu...cuti sekolah dah sampai ke penghujungnya...arini dah selasa, jumaat aku akan meninggalkan 'tanah air' tercinta. keseluruhannya aku berpuas hati dgn cuti2 mesia aku.dari utara sampai ke selatan aku jelajah...tettt...bukan cuti2 mesia sgt pun...perlis dgn kelate aku tak sempat tinggalkan jejak dalam tempoh sebulan ni...alhamdulilah...dengan rezeki dan keizinan tuhan...tah sempat ke tidak aku update setiap destinasi yg dituju. buka sekolah confirm la sibuk kan...aku try je mana yg sempat episod hong kong pun lom abes...Macau pun blom lagi... apatah lagi percutian yg lain2...


im happy !!!



n now dah nak kene ready utk persiapan ke sekolah.sungguh !!! bab2 ni aku memang lembaps sket. tp kalu bab bejalan laju je dia. actually banyak lg barang yg belum di beli. antaranya
::: alat tulis
::: kasut sekolah
::: baju


ha sapa kata cikgu tak perlukan semua ni...setiap kali masuk sesi persekolahan baru, aku mesti membeli stationary baru. perangai ni tak ubah since aku sekolah rendah lagi.bila masuk sekolah baru, mesti nak 1 set baru. termasuk 'uniform' utk mengajar...sehelai pun ckp la. janji ada. utk mengembalikan semangat dan mood utk mengajar yg makin pudar.




5 comments:

asna cute said... BALAS

owhhh berjalan sakan! =))

E K A said... BALAS

ehehhe...memanfaatkan cuti sepenuhnya

PUANSTOBERI said... BALAS

takpe..pasni pulun mengajar plak eh. kira da release tension da kan. teheheheh.
Seb bek tau akak tak trus jd cikgu, kut tak mesti tensen je nak cuti. skang sng. Rasa nak cuti, kita apply je (tu pun idak la sng nak lulus). Dan boleh pilih time tak cuti sekolah. Hihihikksss.

anita_hanapiah said... BALAS

bagus eka manfaatkan sebaik yg mungkin dear..

E K A said... BALAS

tu la kekda : org kata sonok jadi ckgu...cuti sbulan dpt gaji.tp waktu skolah jgn arap ko nak bercuti

ita : ehehhe..manfaatkan semaksimum mungkin