Sunday, December 19, 2010

fantasia bulan madu~part 7

hai uols...bersiaran kembali...sori la sejak akhir2ni cam tenggelam timbul je blog ni... blog korang pun tak sempat jenguk.mintak ampun. ni pun baru je balik dari gambang resort...hm... kalu ada yg tanya best ke tak... aku jawab...yg sedang2 aja... 3 drp 5 bintang... gambar??? nanti la ye...abeskan episod hanimun aku yg satu ni dulu. dah rupa siri dalam drama tv3 pulak...berpart2...mesti bosan kan.asal ke sini je tak de cite lain dah...ye aku janji...ini adalah last episod sebelum tamatnya episod bulan madu kami...aku akan cuba ringkaskan dan tempek gambar ala kadar je. takut nanti ada yg tanak jenguk blog aku sbb dilanda kebosanan.dah tak de info berguna sejak dua menjak ni.ok, arini aku nak cite tentang dua bahagian yang ada kat disneyland ni..iaitu





TOMORROWLAND




cer tgk...en somi bkn men suka lg bergambar dgn aweks cun tuh.nak kena nih


turn aku pulak membawa planet ini. planet nibiru ke.ahahah



gambar di atas adalah gambar entrance utk masuk park tomorrowland...skang jom tgk antara permainan yang disajikan kepada kami ...


ORBITRON


tak naik pun. bergambar je. sbb game ni cam biasa jerk. sesuai utk kanak2 under age...ehehhe... lg pun kat mesia pun leh dapat, leh naik kat pesta png nanti :b cuma btk je lain...yg ini kita akan di bawa naik 1 jet...bentuk cam UFO pun ada, then dok turun naik mengelilingi orbit tuh



ya...saya gadis litar :)


tak la... yang ni namanya AUTOPIA. sangat seronok... cam nak naik lagi. leh drive kete ni di atas litar yg disediakan. ala2 alien landscape lagi. sgt cantik. siap ada pokok bentuk pisang...tapi tak sempat nak snap...tgh mandu kan...


aksi2 pengunjung yg sempat di snap


pastu rehat kejap utk masuk game seterusnya... game yang ini sinonim dgn budak lelaki. rasanya semua kenal...


 BUZZ LIGHTYEAR ASTRO BLASTERS


.  dah namanya lightyear...harus lah ada pencahayaan mcm citer toys story gitu.main tembak2 utk melawan evil emperor zurch.en somi suka la game ni


 nampak tak muka kitorang.hehhe


ini pulak namanya SPACE MOUNTAIN...berada di dalam bangunan yang berbentuk bulat. then dalam tu ada roller coster utk  menyusuri alam angkasa...scary jugak, dah la gelap...ada efek bunyi yg menyeramkan ditemani bintang2 di space...selain drp game di atas...ada beberapa game lagi actually.tp, rasanya lebih kurang cam tmn tema yg lain gak. so tayah la aku tempek kat sini..



...............................(*_*).................................
ADVENTURELAND


ini dia muka depan adventureland



seram tak.dgn gambar tengkorok, api2...hm...nampak je cam ngeri kan. tp tak la sgt...park ni cuba menonjolkan kehidupan zaman dulu2.dgn red indian nya... binatang buasnya...pastu ada muzik seolah2 kita betul berada di dalam hutan...muziknya macam filem the lion king tuh....mula2 kami masuk


JUNGLE RIVER CRUISE


dah namanya cruise kan mesti la ada ala2 bot yg membawa pelancong menyusuri sungai kan...kat sini kita leh pilih bahasa apa yg kita nak...sbb masa dok ats cruise nanti ada org yg akan terang apa yg ada di sekeliling kita...


ada binatang buas


pastu mula masuk kawasan black area,siap ada tengkorok :D


ada geng red indian yg nak kene sodok dgn badak sumbu


dan juga mereka ini...gorilla ke org utan ae...jahit baju bagai


mmg dapat lihat dgn jelas kehidupan derang ni.sbb kita dok atas cruise.dalam part ni juga, ada byk perkara yang mengejutkan spr


air  yang tenang, tiba2 melocak

dah la tu siap berasap2 lagi... mmg unexpected. seb baik en suami sempat sorok dslr dlm baju dia.kalu tak abes la. tp dari awal lagi pihak disneyland dah pesan "YOU MAY GET WET"  tp kitorang degil kan...


ini pulak gua


pada mulanya gua tu cam biasa je...macam tak de apa2.suddenly keluar api dari mulut gua...terkejut giler. semua org menjerit time tu.mmg real .sbb aku dapat rasakan haba api yg sedang menggila. selepas selesai sahaja the journey of river...kitorang masuk pulak RAFTS AND TARZAN TREEHOUSE

nak ke situ kene naik log rafts...


sbb dia dok seberang sungai kan...

ni la log raft nya.kelakar.cam dok dlm kandang


bila masuk je dalam rumah tarzan ni, on da dot terus mengingatkan aku dalam citer the lion king...ada Jane dgn Tarzan dalam umah tu...pastu mama gorilla pun ada sekali... :)



 sama cam cite tarzan kan !!!


tapi aku ralat sbb tak sempat masuk the lion king theatre...insyaallah ... kalu ada rezeki, pegi lagi ye...ececey pujuk hati  masa nak keluar dari adventureland, merentasi sleeping beauty castle... tetiba nampak org beratur panjang sangat... rupanya derang nak bergambar dgn tuan putri...sangat lah cantik mereka ini...


lemah lembut lak tu


sleeping beauty


cindrella

snow white and beauty and the beast tak jumpa lak time ni...tp ok la dah jumpa masa perarakan tadi...actually aku nak gak bergambar dgn princess ni tapi, rasa cam tak layak jer dok disisi dia


jadi bergambar secara jauh je la...ahahah


ni pulak adegan tarik menarik sebelum keluar


lagi sekali. thanx en tripod


water fountain waktu malam,actually tak la mlm, baru kul 6 lebih time ni


 tp sana kan pukul 5 lebih dah maghrib.siangnya pendek je aku rasa


sumpah !!! i will miss dis memory...


ok setle !!! cerita ceriti tentang fantasia bulan madu...err leh caya ke...tak kan g hong kong masuk disneyland semata2 kan. tak berbaloi langsung. actually ada lagi...tp aku akan selitkan dalam entry lain...boleh??? nak siap kan entry ni pun amik masa lama tau...dari pahang aku dok ngarang, sampai skang dah kat png, baru dpt publish... berapa hari dah pending. masa aku kat umah mertua asyik berjalan je. aku rasa, cukup la episod fantasia bulan madu kami sampai part 7...ok...tp ingat, ni baru disneyland, belum lagi jalan2 sekitar hong kong...ehehhe...

9 comments:

Iena said... BALAS

citer disneyland tak abes lagi, kammo dah ke gambang yer...
ni mmg lepas gian abes nih!!!

Irtiyah said... BALAS

Salam

Bestnya jalan2... eh bulan madu... hehe

eMMe said... BALAS

Eka, nape tak amik gambar dok sebelah Sleeping Beauty and Cinderella...alaaaa....u layak okey
saje ngengada, hehehehe...

E K A said... BALAS

iena : hehehe...mmg balas dendam...cover utk bln 1-5 thn dpn time tu saya dok senyap je kat sarawak.tengok org lain g hanimun pulak


irtiyah : hehehe :)

su su said... BALAS

jalan2 ke gambang water park yaaa

PUANSTOBERI said... BALAS

akak kan, saja je simpan citer citer Eka ni sbb nak baca byk byk. Tu yg tak baca awal2 tu. Tehehehe..

Bes nya Eka..dlm mimpi je la kut akak dpt ke Disney nih.. huhuhuh..

E K A said... BALAS

su : a'a su...dah alang2 ke kuantan kan

kekda : sapa ckp...akak pun dapat pegi la...betul...

asna cute said... BALAS

hasihhhh.. asna jelez tau EKA hehehe ;D

E K A said... BALAS

hmmm...asna pun boley pegi la...jom2...sementara si tecik lom keluar lg...tp kalu ada ank lg best...disneyland kan tmpt kanak2