Monday, December 13, 2010

fantasia bulan madu ~ part 5


AMARAN KERAS : ENTRY INI MENGANDUNGI TERLALU BANYAK GAMBAR, PADA SESAPA YANG TAK LARAT TUNGGU LEH MOVE TO THE NEXT ENTRY...(*__*)
 
 
 
FANTASYLAND

dalam banyak2 attraction, part fantasyland paling aku suka.mmg betul2 fantasy la pendek kata. ada byk attraction kat sini. antaranya


i - storybook theater


pada sapa2 yang suka cerita fairy tales cam aku, mmg enjoy la.sbb dia include sume cite dalam satu theater yang bertajuk The Golden Mickey...memang sangat enjoy...malangnya kitorang masuk yang cantonese punya version. actually boley check for the show times in ur preferred language such as english or cantonese...disebabkan kitorang nak kejar masa, terima je la. walauapapun tetap terhibur, langsung tak menggugat walaupun cartoon tu ckp cantonese.  lagi pun ada subtitle...seronok sbb entertainer siap pegi melompat/berlari pada audience...berlaku komunikasi 2 hala di situ  :)



manusia punya la ramai.tp tak pe, tempat ni boley memuatkan beribu org sekali masuk...setiap gambar aku tak letak caption nya.pandai2 la ae...fill in the blanks












ini yang mengakhiri penutup theater, siap ada bunga api lagi. tapi tak sempat snap...mmg unexpected fireworks akn keluar time gitu. lagi??? apa lagi yang disajikan kepada kami???ada....





ii-its a small world




ini betul2 punya fantasi, kita akan naik satu cruise ( tp bukan la virgo cruise gedabak tu) cruise tu akan bergerak through the canal, then akan start bawa kita ke satu dunia fantasi. disamping itu, lagu ' its a small world' berkumandang sepanjang berada dlm canal tuh


ini lah yang akan membawa kita menyusuri alam fantasi

maaf, keadaan gambar kurang jelas sbb faktor lampu

semua objek tu bergerak2, menari2

comel sgt

ada macam2 character

yg bestnya tgk patung2 tu berjoget, mengikut irana

ada banyak lagi gambar yg menarik

tapi mau berat blog den kalu di upload semua

nanti korang g tgk live la ae...baru ada feel

last dari kami...

keluar je dr its small world

ada org bt performance betul2 dpn castle

sangat mengujakan

sempat bergambar dgn apek ni sblm pergi to da next location





iii - Mickey's PhilharMagic

kalu dah nama Magic2 tu...apa lagi kalu bukan... masuk ke dunia 3D fantasyland... pun best jugak... sbb ada efek angin, air, bau makanan dan lain2. cthnya kalu si mickey bawa makanan...bau la..dah la bau stoberi.lazat gile...kalu part dia terjatuh dalam laut, kene la ko air kat situ...abes kene cermin mata.pendek kata lebih kurang yg macam singapore punya la...




iv-fantasy gardens


nama pun dah nampak cam best kan...asal ada garden mesti lah penuh dgn bunga2an.sangat suka lah tempat ni.dah la baju aku ala2 flora dan fauna jugak kan. veri de matching. hehehe...bila dok dgn bunga2 an tu, rasa cam diri ni pun sama spesis dgn bunga


apa nama bunga ni tah la

grrr...geram

abaikan stokin belang aku tu. keadaan agak sejuk.harap maklum ye...

mmg baju aku ikut tema garden ni kan


bersama gajah gemox :b


bersama sekumpulan gajah

the parts of garden

so greenish....


selain drp bunga2an dan decoration yg cantik, kat sini juga ada pondok2 comel. kalu kene time dlm pondok tu ada maskot Disney n friends dok hiburkan kita...leh bergambar dgn dia...kalu tak de kamera, geng disneyland boley amikkan tp dikenakan caj la. semestinya la mahal. tp, aku rasa tak de org yg dtg sini tanpa membawa kamera kan...ahaha...agak2 tercapai tak hasrat aku nak jumpa si pooh muncit tu ???

cuba teka pondok siapa yg aku duduk ni.pinkish gitu


nampak tak Minnie tu


dan akhirnya dapat jumpa si pooh

ha...kan dah dapat tangkap

heret sekali en somi bergambar dgn pooh


v-sleeping beauty castle




err...kacau pulak dia ni

ha...camni la


 again...

 castle pada waktu malam utk persediaan disneys in the stars

 ini pulak pada waktu malam ada fireworks

huh...ada banyak lg gambar.tp aku rasa setakat ni dulu untuk fantasyland...mesti korang pun bosan asyik letak gamabr je kan...next entry aku akan dedahkan...disney on parades pulak yer...haduh...lembap pulak nak update blog skang.harap maklum.musim cuti sekolah kan asyik berjalan je kejenya



3 comments:

~ THALHA ~ said... BALAS

dear, best gile disneyland hong kong ni!
nak pegi InsyaAllah kalau ada rezeki. hee

eMMe said... BALAS

very the syok one daa ur honey2demoon of the year...klasss gitu...cantik menarik tertarik, Eka mmg da boom~

harzharun said... BALAS

fuhh...mmg best la weh..bjaya jugak ko peluk perut pooh tu..