Tuesday, December 28, 2010

teman setia en suami

selalunya, kalu suami demam
si isteri mesti risau
24 hour disisi suami kan
tapi aku... tak de chance nak buat macam tu
sebab...


hah...si noni ni tak berganjak. melekat je ats en somi



kunun dia la yg jaga en somi
tp dia mmg gitu 
sesapa yg sakit lam umah ni
mmg dia akn dok sebelah...manja kan
hokey
status kesihatan en suami ketika ini : belum sihat sepenuhnya
bila aku sentuh rasa panas je bdn tu
tp dia kata sejuk, sampai gigil2
cer tgk...
comforter dia pakai dah 2 lapis tuh
itu lapisan atas
lapisan bawah comforter yg kartun2 smlm
bila dia demam
mama dgn abah sgt la concern dgn dia
mula timbul perasaan jeles dlm diri aku
rasa mcm dia nak rampas kasih syg dr parent aku
rasa cam mama abah tak sayang aku lg
rasa aku dipinggirkan
rasa cam dianak tirikan
serius aku jeles
astaghfirullahalazim...bawa mengucap sket
tp itu lah kenyataannya
aku tak penah bagi tau sapa2
mungkin aku rasa terancam
sblm ni mama dgn abh ada aku sorg je kan
skali kene kongsi dgn en somi
dah dah...aku bukan nak bt sesi luahan perasaan
aku cuma nak en somi cpt baik dr dmm
then leh bawa aku mkn 
cendol
secret recipe
cchar kuey teow
esok je ada ni
plz en somi
cepat la sembuh dari demam tu


6 comments:

eMMe said... BALAS

Salam Eka, en suami demam yea? jgn dibiarkan, if en suami tak mo gi klinik, eka amik kain tuala kecik, tuam dgn air sejuk kat kepala dia....buat gitu lama2, InsyAllah leh cepat baik...lagi satu hundred plus, kalo tak kurang gak panas dia, gi klinik, jgn biar tau, walaupun cume demam biasa...take a good care ur en suami...

E K A said... BALAS

tq emme for the gud info

PUANSTOBERI said... BALAS

Eka, awat tak bawak pi klinik? Nati cena nak balik Sawak? Haa....penat jalan2 gamaknya tu. tehehehhe

anita_hanapiah said... BALAS

moga2 en suami cepat sembuh..

Lina Rahim said... BALAS

hishh..patut rasa gembira sebab mak ayah sayang menantu dia..lagipun macam teruk je demamnya, sebab tu la mak ayah Eka risau..

E K A said... BALAS

kekda : eka dah bawak g klinik.camtu gak.tp tadi dah ok...kalu dia tak larat nak blk nanti.eka usung masuk lam troli la jawabnya

nita : tq.doa2kan la ye

lina : tu la kan lina.huduh perangai....kuat jeles