Thursday, December 23, 2010

HONG KONG 2 : Symphony of night

pas je jalan2 di avenue of stars, kitorang balik berehat kat hotel, mandi bagai... ikutkan penat dah kaki nak berjalan...tp keinginan utk explore kehidupan di hong kong mengatasi segalanya... terpaksa lah turutkan. seb baik la hotel yg kitorang stay ni dekat je dengan destinasi yg hendak dituju. dalam 10 min berjalan kaki je dah sampai. pukul 7.30 camtu... dah isya pun kat sana, so jgn risau tak sempat solat maghrib..waktu solat maghrib adalah pukul 5 lebih... tempat yang dimaksudkan adalah SYMPHONY OF LIGHT. ia merupakan pertunjukan laser beam berkuasa tinggi , gabungan daripada beberapa bangunan di bandaraya hong kong....bertempat di avenue of stars juga. diingatkan...utk melihat pertunjukan ini, kene datang sebelum pukul 8. itu pun masa aku dah sampai di tempat kejadian dah ramai org. tp aku dgn en somi nyelit gak utk dok bahagian depan. ahahaha






kalu tak mmg terlepas saat indah utk melihat keindahan bandaraya hong kong di waktu malam. dah la pertunjukannya mengambil masa setengah jam camtu saja. so dont miss it !!!






















itulah hasil yang diperolehi dgn menggunakan kamera kokak kami...en somi dgn muka selamba nya pacak tripod. ye la nak dpt gambar yg cantik wktu mlm kan kene guna shutter speed rendah. bila pakai shutter speed rendah tgn tu kene dok dendiam... kalu tak lain hasilnya. itu sbb terpaksa pakai tripod...apa yang aku perhatikan laser beam tu bergerak ikut irama lagu yang didendangkan.sgt best...macam berlawan2. kitorang dok side tsim sha tsui. yg seberang laut tu pulak hong kong island. bila laser sana dok pancar yg belah side kitorang ni pun tanak kalah.pendek kata, malam tu mmg bermandikan cahaya la...ok, last entry aku dah janji...nak tunjuk kat korang apa lg yang ada kat avenue of stars kan. skang aku akan tunjukkan. selain cop tangan artis hong kong, terdapat juga peralatan untuk membuat filem seperti

 







   piala besar untuk anugerah filem hong kong pun ada...besar gile...pas je puas berposing kat sini...kitorang plan untuk ke Ladies Market. apa ??? ladies market...dengar nama pun dah bestkan...mmg khas utk para wanita yg suka shopping cam aku. tehehee



gaya tourist aku~itu adalah dokumen penting sepanjang berada di hong kong



10 comments:

PuaN su SU said... BALAS

pic cantik2,,,sukaaa

eMMe said... BALAS

wow~ canteknye Hongkong...panorama di waktu malam
penuh kilauan lampu2..huhuhu..mmg HIDUP la kalo gi Hong Kong kan Eka....

anita_hanapiah said... BALAS

eka hong kong sgt2 cantik...

E K A said... BALAS

ehehe...tq su

emme sangat cantik.mlm dia lagi cantik dari siang.sbb dilimpahi cahaya

tak pe...tak lama lg kan turn nita pulak...:)

izan said... BALAS

wah!!! seronoknyer...
teringin jugak nak pegi...

E K A said... BALAS

jom izan jom...jom kita g sana :)

Lina Rahim said... BALAS

canteknya symphony of lights ni..

E K A said... BALAS

aa'a lina.cantiks sgt

Iena said... BALAS

giler cantik hong kong kala malam!
bila la nak sampai ni...

E K A said... BALAS

ya...mmg sgt cantik lena.kamu pun boley pegi la.pecaya lah...