Tuesday, December 21, 2010

first time ke kuantan

ya...aku lom penah jejakkan kaki ke kuantan seumur hidup aku :) tp bila dah kawen dgn orang pahang , merasa la aku ke sana. hehhe... actually gi kuantan sbb nak melawat kawan mak sakit. tp dah alang2 kan...terus la g jalan2. oh...manyak kopok lekor ye kat sana


tempat ni berdepan dgn spital

boley lepaking

my lovely hubby

aksi poyo laki bini.sila abaikan

en suami bersama mak n alang


tetiba rindu pulak kat mak...saja je nak tempek gambar mak. jarang sekali aku letak gambar derang kat sini...ye la dah tak balik sana camne nak snap pic derang. tp gambar pak tetap tak de dlm ni. sbb dia g toilet masa sesi fotografi. sebut pasal pak, masa dok sana, pak sempat ajar aku mkn petai  panggang. sedap... dan 1st time juga aku tgk pokok petai... rupanya petai jenis kene kait ae... bestla kampung en suami, nak apa sume petik kat umah... cili ada, ulam2 pun ada...tayah beli kat kedai.  2 minggu dok sana membuatkan aku rapat dgn mak n family en suami. ini adalah kali pertama aku dok umah en suami ye... alone widaut my mum,masa wedding day itu hari, mama n abh ada skali selalunya, pepagi camni mesti aku dgn mak dok kat dapur wat cucur ke apa ke...pastu ngemas umah + basuh baju. kul 12 masak sama2...petang mak ajar aku menjahit... heheh... tak la ajar, aku tgk je. tak pandai aku nak buat rasanya...  oh rindunya saat itu.thn depan, ada umur panjang kita jumpa lagi ye



11 comments:

fikaryna said... BALAS

kuantan kg halamanku..huhu..lama dah x balik..

Mr & Mrs Zaidi said... BALAS

wahhhh seronok yek jln2....sakan bercuti yek...bila balik bintulu nie???
sy suka baca blog k.eka nie...
sweet jer tgk both of u..mmg sepadan...

eMMe said... BALAS

cantik gambar 1st tuu....
kamera ape eka gune nih
sungguh mengagum kan la....besar kan gambar tu cantik tau....

su su said... BALAS

eka,,,tempat depat hospital tu,,,orang sana panggil benteng....he he he

E K A said... BALAS

ryna : oh kampung ryna kerk...ehehhe...

mrs zaidi : k.eka balik bintulu 31.12 :( tak lama dah.tq ada gak yg membaca yer...doakan kami sentiasa sweet ye :)

emme : ala emme kamera cap ayam je pun...kalu guna nikon superb cantik rasanya...actually cuaca time tu pun membantu...tgk awn cukup lah

su : tepat skali...berhadapan dgn spital.benteng???o baru eka tau...dia ada cam jeti kan su

rDnA said... BALAS

next time blh blk lma sikit..spend time lma sikit dgn diorg..

maslinamansor said... BALAS

mas pergi kuantan pun masa belajar kat sana... rasa2nya mau 7 tahun tak jejak kt sana

PUANSTOBERI said... BALAS

tkpe, thn dpn leh la jahit baju lak. tehehe

E K A said... BALAS

dina : hm tu la...baru nak mesra dah nak balik ye...eka la tu

,as : huh lamanya...tapi saya lg lama,25 tahun tak penah jejak.ni 1st time

kekda : insyaallah... tp betuah la

anita_hanapiah said... BALAS

bestkan sesekali dpt blik umah mertua..

E K A said... BALAS

tu la nita...baru nak kenal hati budi mertua.pd hal kawen dah setahun