Monday, April 11, 2011

deco bersama...

bukan eric...tetapi....
????????
cer cite cer cite
ei ngengada kan...ni ha bersama orang ni



dia...pujaan hatiku wink



ini bahan2nya, ye puan2



mula2 kemek2 kan doh tu ( tepung + yis +susu+ marjerin)



 pastu letak sos prego actually ni balance drp macaroni semalam



cup !!!ada beberapa org minta resepi macaroni smlm
betul2 nak ke, eka ni main campak je
tak pandai sgt
nak bg resepi kang lain pulak jadinya
maklumlah eka ni tak terer mana pun
main ikut tekak sendiri jerk
k sambung ke sesi mendeco



pas letak sos prego, campak semua bahan yang ada



lastly letak cheese+mozarella kalu ada parmesan lagi best



ready utk dibakar...cer tgk pizza dia ada mata hidung mulut



 tara !!! siap utk dimakan ~ ini pizza versi en somi



boleh en somi salahkan aku buat ajaran sesat 
sbb kelim dia terbuka waktu bakar tu
haiya...padahal aku dah bg tau awal2 
'jahit' betul2 antara doh dgn doh tu
kalu tak terbuka nanti...
nak tgk versi tuan tanah tak...ahahaha
disebabkan aku ni cheese maniac
 special sket la aku buat
aku letak cheese kat tepi, camni



tabur cheese keliling pizza tu then kelim balik


 siap ! gebu dari en somi, tu yg dia jeles tu jgn mare ye abg



bila gigit, cheese tu akan keluar meleleh.memang superb la<--perasan



hah itu la HOME MADE PIZZA kami dua
kalu nak tau kitorang mmg gitu
setiap ari mesti spend time together kat dapur
main masak masak
lawan sapa deco paling cantik 
tapi hari sekolah tak sempat la nak deco bagai
sedap tak sedap belakang cerita
en somi mmg sgt supportive dlm bidang ni
jadi aku pun semangat ar bila wat keje sama2
masa buat pizza ni pun
pukul 10 baru siap 10 mlm taw
mata pun dah lalok2 nak tido
mau ko tak boooooooolat puan eka
dah la heavy dinner
dgn burgernya lagi.....plus fries
lagak cam mat salleh pun ada
tp dalam hati, jiwa meronta2
rasa kecewa mcm mau hantuk kepala ke dinding




11 comments:

eMMe said... BALAS

eka, sampai hati tau...kang suh delivery kang, me nak wat juadah berbuka, cepat anta, ekekeke....

Daleela said... BALAS

Yang.. nak lawan sapa leh jadi master chef eh.. hehehhe

E K A said... BALAS

ala siannya...tak de niat pun me...ajak en somi berbuka kat pizza ye

asna cute said... BALAS

woo! roti tue gebusss! Eka nak resepi but doh roti tue boleh?.

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said... BALAS

nmpk sodap!! nak try ar nanti =)

PuaN su SU said... BALAS

tahap rajin somi isteri nie......

PUANSTOBERI said... BALAS

humang ai..byk rajin ini org buat piza. tehehehe

Lina Rahim said... BALAS

gebuzznya pizza versi tuan tanah..kecur air liur ni..argh, harus pergi pizza hut nih!! (penyebab utama saya gemuk)

E K A said... BALAS

@asna cute
nanti eka bg ye asna

@maera
leh cuba buat nanti...


@susu
datang moodnya rajinla su...kalu tak masak simple2 jerk

@kekda
talak lajin lo...nak mkn kat pizza tak mampu.ehehhe


@lina
cepat ajak hubby serang pizza...

Mr n Mrs Zaidi said... BALAS

bestnya....telan air liur ku tgk n3 nie....hhuhuhuh...

E K A said... BALAS

ala beysa2 ja ni...ni la bila keinginan memuncak tp pizza jauh dimata